Clicky


Or Martinair naar de rechter om reorganisatie

Or Martinair naar de rechter om reorganisatie
18-03-2015 19:23 | Algemeen | auteur De Redactie

SCHIPHOL - De ondernemingsraad (or) van Martinair stapt naar de rechter vanwege de reorganisatie die de vrachtvervoerder maandag aankondigde. Dat is woensdag unaniem besloten, zo staat in een verklaring van de or die door vakbond De Unie is verspreid.

De vrachtdochter van KLM gaat drastisch saneren en brengt zijn vloot terug van tien naar vier toestellen. Voor 110 piloten dreigt gedwongen ontslag. In totaal verdwijnen bij het bedrijf het komende jaar 330 banen.

Volgens de or leiden de plannen tot een "sterfhuisconstructie". Daarom is besloten om deze voor te leggen aan de ondernemingskamer in Amsterdam.

De or zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de directie van Martinair niet wil ingaan op zijn alternatieve plan waarbij een vloot van zes vliegtuigen behouden blijft. Dit zou veel werkgelegenheid kunnen behouden. De or vraagt zich verder af of het bestuur van Martinair en dat van KLM wel voldoende speelruimte hebben gehad om het alternatieve voorstel serieus te nemen. Dit, "gezien de groeiende invloed vanuit Parijs binnen de Air France-KLM-groep". (Novum)