Clicky


Poolse chauffeur zet as vast met spanband

Poolse chauffeur zet as vast met spanband [+foto's]
18-03-2015 19:22 | Buitenland | auteur De Redactie

TORNESCH(D) - Dinsdagochtend rond 10:38 uur heeft de politie tijdens een verkeerscontrole een Poolse chauffeur verboden verder te rijden nadat zij gebreken aan de trailer constateerden.

Een automobilist waarschuwde de politie toen hij een Poolse vrachtwagen wat slingerend zag rijden. De politie hield daarop de 27-jarige chauffeur staande maar ontdekte in eerste instantie geen oorzaak voor zijn vreemde rijgedrag.

Als onderdeel van de staande houding controleerden de agenten de vrachtwagen ook op technische gebreken. Daarbij bleek dat de met 25 ton papier geladen trailer een geblokkeerde rem had op de middelste as. Met een spanband had de chauffeur de as omhoog gekrikt en vast gezet.

De twee resterende assen moesten nu al het gewicht dragen. Een acuut gevaar voor de verkeersveiligheid en het was wachten op het moment dat de spanband zal breken wanneer de trailer door een bocht gaat of hard moet remmen.



De politie begeleidde de vrachtwagen stapvoets naar een politieterrein in Elmshorn en verbood de chauffeur verder te rijden. Daarnaast kreeg hij een boete van € 385.

De trailer zal de komende dagen worden gerepareerd. Tot die tijd moet de chauffeur in Elmshorn blijven, aldus de Duitse politie.