Clicky


Laatste grote afsluiting rond A20/N456 Moordrecht

Laatste grote afsluiting rond A20/N456 Moordrecht
18-03-2015 16:31 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

MOORDRECHT - Van maandag 30 maart tot en met vrijdag 1 mei 2015 wordt de N456/Middelweg afgesloten tussen de ingang naar de Pleisterplaats en de inrit van de nieuwe tunnel onder het spoor. In opdracht van Rijkswaterstaat bouwt Boskalis de N456/Middelweg om naar de nieuwe situatie. Doorgaand autoverkeer van en naar Moordrecht wordt omgeleid. Dit geldt niet voor fietsers, voetgangers en bestemmingsverkeer. Het is de laatste grote afsluiting rond de nieuwe aansluiting A20/N456 Moordrecht.

Wat gaat er gebeuren?

De N456/Middelweg wordt omgebouwd naar de nieuwe situatie. De spoorovergang wordt buiten gebruik genomen en de tunnel onder het spoor afgebouwd. Hiervoor moet de grond gesaneerd worden en kabels worden omgelegd. Dat werk neemt de nodige tijd in beslag.

Afsluitingen doorgaand autoverkeer

Maandag 30 maart tot en met vrijdag 1 mei 2015. De N456/Middelweg is van de Pleisterplaats tot de inrit van de nieuwe tunnel onder het spoor afgesloten voor autoverkeer.

Omleidingsroute doorgaand autoverkeer

Doorgaand autoverkeer op de N456/Middelweg van en naar Moordrecht wordt omgeleid via de nieuwe afslag A20/N456 Moordrecht, de verhoogde N456, de N207 en de Schielandse Hoge Zeedijk.

Laatste grote afsluiting

Voor de realisatie van de nieuwe aansluiting A20/N456 Moordrecht staan geen andere grote afsluitingen op het onderliggend wegennet meer gepland. Rijkswaterstaat leidt het verkeer in zes fases naar de eindsituatie.

Gezamenlijke uitvoering

De nieuwe aansluiting Moordrecht A20 wordt uitgevoerd in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, gemeente Zuidplas en ProRail. De nieuwe afslag Moordrecht ligt een paar honderd meter dichter bij knooppunt Gouwe, met een viaduct over rijksweg A20 en het spoor Rotterdam - Gouda, en sluit daarna weer aan op de N456 en de Middelweg. Voor fietsers en lokaal autoverkeer wordt bovendien een tunnel onder het spoor gebouwd. De maatregelen zorgen voor minder files op de A20, een betere verkeersafwikkeling op afrit 18 bij Moordrecht en een verbeterde verkeersveiligheid.