Clicky


Integrale transportcontrole bij Badhoevedorp

Integrale transportcontrole bij Badhoevedorp
17-03-2015 16:31 | Controles | auteur De Redactie

BADHOEVEDORP - De politie heeft dinsdag een verkeersveiligheidcontrole op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp gehouden die speciaal gericht was op het wegvervoer. Tijdens deze controle werkten behalve de politie o.a. ook de Belastingdienst, de Motorrijtuigenbelastingen en de Douane mee.

In totaal werden 37 vrachtwagens en vrachtwagencombinaties door motoragenten naar de controlelocatie op de Nieuwemeerdijk geleid. Hier werden zijn gecontroleerd op veiligheidseisen zoals o.a. gladde banden, fraude met tachograaf, rusttijden, overbelading, correct vervoer gevaarlijke stoffen, afvallende lading en het bezit van de juiste papieren.

Zes vrachtwagenchauffeurs kregen een waarschuwing in verband met de rijtijdenwet en één chauffeur kreeg een proces-verbaal voor fraude met de tachograaf. Tweemaal werd proces-verbaal opgemaakt voor, te hoge vrachtwagen, vier keer voor afvallende lading, drie keer voor overbelading, één keer voor het niet goed vervoeren van gevaarlijke stoffen en één keer voor het rijden op gladde banden.