Transport Online - FNV: ID Logistics laat lang op zich wachten

FNV: ID Logistics laat lang op zich wachten

FNV: ID Logistics laat lang op zich wachten
17-03-2015 11:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

TILBURG - Eén dag voor nieuwe besprekingen met de directie van ID Logistics moet FNV Transport en Logistiek het nog steeds doen zonder adequate informatie over de pensioenvoorziening van een aantal voormalige werknemers van Hermex en Mol Logistics Tilburg. Het overleg was al uitgesteld van 26 februari naar 18 maart.

FNV Transport en Logistiek uitte haar zorgen over de pensioenrechten van deze werknemers in een eerder gesprek met ID Logistics, dat een deel van de logistieke taken voor FujiFilm van Hermex/Mol heeft overgenomen. Bij deze overname gaan de werknemers met het werk mee over naar IDL.

Dreiging

Nog steeds is de dreiging niet weggenomen dat een aantal van deze werknemers een deel van zijn pensioenrechten verliest. FNV Transport & Logistiek had aangedrongen op het maken van afspraken op korte termijn om het proces van overname zo min mogelijk te hinderen.

Volledige informatie

Henri Janssen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek: “Maar om goed overleg te kunnen voeren hebben wij volledige informatie nodig. Het overleg van 26 februari is door IDL afgezegd, omdat het toen nog niet over deze informatie beschikte. Ondanks herhaaldelijk verzoek om deze informatie heeft IDL deze nog niet aangeleverd. Uiteraard dient een door IDL aangeboden nieuwe pensioenregeling gelijkwaardig met de huidige regeling te zijn, maar vaak proberen werkgevers na een Overgang van Onderneming de werknemers toch in een goedkopere en dus slechtere pensioenregeling te krijgen.”

Vervolggesprek op 18 maart

Het vervolggesprek staat dus gepland op woensdag 18 maart. Janssen: “Zonder tijdige inzage in de plannen van IDL kunnen wij daar geen afspraken maken. Wij hopen uiteraard zo snel mogelijk alle informatie van IDL te ontvangen, zodat wij met onze pensioendeskundigen hier zorgvuldig naar kunnen kijken.”



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions