Clicky


Opnieuw IVECO Stralis Hi-Way voor Swijnenburg Transport

Opnieuw IVECO Stralis Hi-Way voor Swijnenburg Transport
17-03-2015 10:21 | Iveco | auteur De Redactie

WERKENDAM - Swijnenburg Transport uit Werkendam heeft onlangs een nieuwe IVECO Stralis Hi-Way in gebruik genomen. IVECO-dealer Schouten leverde het voertuig af aan het Werkendamse transportbedrijf. Het is voor het familiebedrijf uit Werkendam niet de eerste IVECO in het wagenpark. Begin 2014 werd ook al een nieuwe IVECO Stralis in gebruik genomen. De gunstige kilometerkostprijs, het lage brandstofverbruik en het feit dat IVECO de Euro VI emissienorm behaald zonder EGR-systeem gaven de doorslag voor de aanschaf van nog een IVECO.

Swijnenburg Transport uit Werkendam is een familiebedrijf dat in 1930 door Henk Swijnenburg werd opgericht. Vanuit de toenmalige locatie in Ottoland(Alblasserwaard) werden stro, bieten ,stenen en houtwaren voor de doe-het-zelf winkel vervoerd. Na het overlijden van Henk Swijnenburg in 1976 zetten zijn twee zoons het transportbedrijf voort. Destijds bestond het wagenpark van Swijnenburg Transport uit zeven voertuigen.

In 1980 verhuisde het bedrijf van Ottoland naar Brandwijk. Tot 1998 werden vanuit daar de transportactiviteiten uitgevoerd. In 1998 verhuist  Swijnenburg Transport met nu inmiddels 28 trekkende en 50 getrokken eenheden naar Werkendam. Hier heeft het transportbedrijf de beschikking over een ruime loods, garage en een wasplaats. De dagelijkse leiding van het bedrijf is nu in handen van Henk en zijn vrouw Janica Swijnenburg.

De diensten van Swijnenburg Transport Werkendam BV bestaan onder andere  uit  vervoer naar Bouwmarkten in de Benelux, kooiaap transport, container transport en transport naar particulieren voor webshops.

De nieuwe IVECO Stralis Hi-Way

De nieuwste trekker van Swijnenburg Transport is een  IVECO Stralis, in de grootste cabinevariant (Hi-Way), uitgevoerd met het ECO-pakket. Dit pakket bevat onder andere de opties Hillholder, ECO-fleet en het aslast meetsysteem. Het uiterlijk van de nieuwe truck is uitgevoerd in de kleurcombinatie oranje-wit met striping die erg kenmerkend is voor Swijnenburg Transport uit Werkendam.

De IVECO 11 liter Cursormotor heeft een vermogen van 420pk en een koppel van 1900 Nm welke beschikbaar is over een breed toerenbereik van 900 tot 1550 toeren. De motor is gekoppeld aan een Eurotronic automatische versnellingsbak. Uniek is dat IVECO de Euro VI emissienorm bereikt zonder de toepassing van EGR. Dit zorgt voor een lager brandstofverbruik en langere onderhoudsintervallen. Het onderhoudsinterval voor de IVECO Stralis is vastgesteld op 150.000 kilometer, of een keer per anderhalf jaar.