Clicky


NABEK fluisterstil onderweg voor Agrifirm Plant

NABEK fluisterstil onderweg voor Agrifirm Plant
17-03-2015 10:08 | DAF | auteur De Redactie

NABEK heeft vanaf het begin van dit jaar de regie overgenomen voor het transport van Agrifirm Plant in de regio Noordoost-Nederland en Flevoland. Speciaal voor deze nieuwe samenwerking is een nieuwe vrachtwagen en trailer, geheel in de kleuren van Agrifirm Plant, aangeschaft. De vrachtwagen is onder andere uitgerust met de ‘stille oplossing’ van DAF waardoor minder dan 72 dB(A) wordt geproduceerd.

Fluisterstil

Er komen steeds meer voorschriften om het geluidsniveau van voertuigen tijdens de avond, nacht en vroege ochtend te beperken. De meeste van deze normen zijn geharmoniseerd en kennen een geluidslimiet van 72 dB(A). Tot nu toe was deze limiet alleen haalbaar voor voertuigen met alternatieve brandstoffen of hybride systemen, wat zeer kostbare oplossingen zijn.

Als antwoord hierop ontwikkelde DAF een unieke stille oplossing voor DAF-voertuigen die zijn voorzien van een krachtige en toch zuinige Euro 6-motor. Deze voertuigen maken gebruik van een normale dieselmotor, maar blijven toch binnen de geluidsnormen. Groot voordeel is dat hiermee ook distributie mogelijk is op locaties en tijdstippen waar geluidsnormen gelden.   

Huiskleuren

Met ingang van januari dit jaar heeft Agrifirm Plant haar vervoer ondergebracht bij drie hoofdvervoerders, waarvan NABEK één hoofdvervoerder is geworden. De afgelopen jaren was NABEK reeds onderweg voor Agrifirm Plant voor het transport van folie en meststoffen. De nieuwe combinatie is volledig uitgevoerd in de herkenbare geel-groene kleuren waarbij zelfs de meeneemheftruck in kleur is gespoten.

Ter promotie van de leden van Agrifirm en de agrarische sector in het algemeen, staan op de trailer foto’s afgebeeld van typische kwaliteitsproducten van Hollandse bodem. Deze sectorpromotie is onderdeel van de campagne ‘mede mogelijk gemaakt’ die in 2014 is gestart.