Clicky

 Mansveld: "Minder spoorwegovergangen en méér veiligheid in Borne"

Mansveld:
17-03-2015 01:11 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Staatssecretaris Mansveld trekt € 16,6 miljoen uit voor de aanleg van een tunnel onder het spoor in Borne. Hierdoor wordt het veiliger op en rond het spoor en verbetert de doorstroming van het wegverkeer.

"Het spoor loopt dwars door Borne heen. Met de komst van een spooronderdoorgang hoeft het wegverkeer niet langer op de trein te wachten. En minstens zo belangrijk: automobilisten, fietsers en wandelaars komen op een veiligere manier aan de andere kant van het spoor", aldus de staatssecretaris.
 
Er zijn maar liefst vijf spoorwegovergangen in Borne. Door spoor en weg van elkaar te scheiden met een nieuwe onderdoorgang aan de nieuwe Verbindingsweg verbeteren de doorstroming én veiligheid in de stad. Mansveld: "De wegen en spoorwegen in ons land komen op ruim 2.500 plekken samen; bij de overwegen. De afgelopen 5 jaar waren er 131 ongevallen. Elk slachtoffer is er één te veel. Daarom moeten we werk maken van de veiligheid op deze plekken en tegelijk het verkeer hier zo goed en snel mogelijk door laten stromen. Met deze bijdrage vergroten we de veiligheid en bereikbaarheid in Borne."

Mansveld heeft de rijksbijdrage van € 16,6 toegezegd op voorwaarde dat de overweg Oonksweg direct na de aanleg van de Verbindingsweg wordt gesloten en opgeheven. De gemeente raamt de totale kosten van de nieuwe Verbindingsweg en de tunnel op € 27 miljoen. De gemeente en regio dragen de overige kosten van € 10-11 miljoen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats