Clicky

 
Transport Online - Van Zandwijk Autotransport ontkent betrokkenheid diefstal

Van Zandwijk Autotransport ontkent betrokkenheid diefstal

Van Zandwijk Autotransport ontkent betrokkenheid diefstal
16-03-2015 17:08 | Criminaliteit | auteur Marcel van der Voort

VEEN - "Wij hebben zelf contact gezocht met de politie in Oosterhout. En gemeld dat er gestolen auto’s stonden op ons opslagterrein in Veen”, zegt transportondernemer Leonard van Zandwijk van Van Zandwijk Autotransport maandagmiddag tegen de nieuwstredactie van Transport Online. Hij vindt het verschrikkelijk dat zijn vader als dader is neergezet. En zijn onderneming in een kwaad daglicht is gekomen.

De politie heeft afgelopen zaterdagavond negen auto’s in beslag genomen op het terrein in Veen. Daarbij werd meteen een link gelegd met het transportbedrijf dat de hoofdvestiging in Wijk en Aalburg heeft. De vader van Van Zandwijk is gearresteerd.

Van Zandwijk: "Het onderzoek loopt nog en mijn vader is gelukkig zondag weer op vrije voeten gekomen. Het is verschrikkelijk voor die man van 73 jaar."

"Ik had zelf een tip gekregen dat er gestolen auto’s waren en de politie ingelicht. De eigenaar van een gestolen auto heeft echter een ander politiekorps benaderd en blijkbaar hebben ze geen contact met elkaar gehad."

Inval

"Ik hoorde dat de Rotterdamse politie een inval in Veen aan het doen was. Mijn vader ging kijken en is aangehouden. Als wij iets kwaads in de zin hadden, dan had niemand van ons zich daar laten zien", verklaart Van Zandwijk.

"Wij laden op punt A en brengen de lading naar punt B. Dat is ons werk. Wij weten dus niet of iets gestolen is. Ik zou niet weten hoe ik dat moet controleren. Gelukkig hebben we dat nooit eerder meegemaakt."

“Het gaat om een nieuwe klant die mij eerst belde en later contact hield via de mail. Brutaal genoeg belde hij mij vanmorgen met de vraag waar zijn auto’s bleven. Ik zei dat hij bij de politie moest zijn. Toen was het gesprek snel klaar. Ik had wel het gevoel dat hij wist van de politie-inval, maar er achter wilde komen of hij aan de auto’s kon komen", laat Van Zandwijk weten.

"Wij gaan het politieonderzoek afwachten. Mijn vader heeft een advocaat gekregen na de aanhouding. Ik zelf heb geen juridische hulp. Ik heb zondag vrijwillig aan een verhoor meegewerkt."

TLN

Transport Online is over dit onderwerp maandagmiddag in gesprek geweest met Transport en Logistiek Nederland (TLN) in Zoetermeer. “Dit bedrijf is lid van ons en de kwestie is hard bij ze aangekomen. Ze hebben bij ons geen beroep op juridische bijstand gedaan", meldt een TLN-medewerkster.

Van Zandwijk: "Ik ben ervan overtuigd dat bij de politie snel duidelijk is dat wij geen kwade rol spelen. En dat hun onderzoek verder gaat naar de daders. De hersenloze reacties op de sociale media vind ik heel erg. Dat valt mij vies tegen. De klanten hebben zoiets van: Er klopt hier iets niet. Ze kennen ons en weten hoe wij in elkaar zitten."

En: "Met mijn vader gaat het naar omstandigheden goed. Toen hij werd gearresteerd wist hij niet wat hem overkwam. Hij loopt gelukkig weer rond op ons bedrijfsterrein zoals hij altijd doet."

Foto's

  • J.Roeland
    van Zandwijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats