Transport Online - Vierde dode na flatbrand Nijmegen

Vierde dode na flatbrand Nijmegen

Vierde dode na flatbrand Nijmegen
16-03-2015 17:12 | Binnenland | auteur De Redactie

NIJMEGEN - Een tachtigjarige bewoonster van een seniorenflat in Nijmegen is maandag overleden aan de gevolgen van de brand die op 20 februari woedde in een cafetaria onder de flat. De vrouw is het vierde slachtoffer van de brand. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen noemde de dood van de vrouw maandag "vreselijk nieuws".

Eerder overleden al twee hoogbejaarde vrouwen en een hoogbejaarde man aan de gevolgen van de brand. Er liggen nog steeds mensen in zorgelijke toestand in het ziekenhuis. Door de brand raakten tientallen mensen gewond. Volgens de brandweer had de brand een technische oorzaak.

Het appartementengebouw blijft nog maandenlang gesloten voor herstelwerkzaamheden. Later deze week presenteren de gemeente Nijmegen en de brandweer de resultaten van een onderzoek naar de brand. Het Openbaar Ministerie heeft de politie opgedragen ook nader onderzoek te doen naar de brand. De vaststelling dat er geen brand is gesticht in de cafetaria vindt het OM 'niet bevredigend genoeg' nu het incident al vier levens heeft geëist. Het OM wil zeker weten dat alles grondig is onderzocht, aldus een woordvoerster. (Novum)Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions