Clicky


Vrachtwagenchauffeurs opgepakt voor diefstal fiets

Vrachtwagenchauffeurs opgepakt voor diefstal fiets
15-03-2015 21:33 | Criminaliteit | auteur De Redactie

YERSEKE - Dankzij een oplettende burger konden agenten zaterdagavond twee fietsendieven op heterdaad aanhouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Het gedrag van de dieven maakt een voorbijganger alert. Deze ziet omstreeks 20.25 uur in de Groeninx van Zoelenstraat in Yerseke twee mannen met een fiets richting een gereedstaande vrachtwagen lopen. Nadat de twee vrachtwagenchauffeurs uit Marokko merken dat ze in de gaten gehouden worden laten zij de fiets staan en rijden weg. De voorbijganger vertrouwt het niet en besluit met zijn auto rond te rijden om te zien waar de mannen gebleven zijn.

Enige tijd later ziet hij de verdachten weer op de Groeninx van Zoelenstraat in Yerseke staan om dezelfde fiets in de vrachtwagen te laden. De chauffeurs rijden daarna met gedoofde lichten weg. Terwijl de burger de vrachtwagen onopvallend volgt waarschuwt hij de politie en leidt de agenten via de telefoon naar de verdachten toe. Uiteindelijk worden deze in de Kanaalweg in Hansweert aangehouden.

Beide vrachtwagenchauffeurs van 45 en 39 jaar uit Marokko hebben met behulp van een tolk een verklaring afgelegd in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Zondagmiddag konden beide verdachten hun weg weer vervolgen, meldt de politie.