Clicky


DAF LF Aerobody voor FRL Post Leeuwarden

DAF LF Aerobody voor FRL Post Leeuwarden
15-03-2015 09:52 | DAF | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - Onlangs heeft Bedrijfswagen Service  Friesland van uit de vestiging Leeuwarden een nieuwe DAF LF 210 pk Aerobody mogen afleveren bij FRL post en distributie in Leeuwarden.

De DAF LF Aerobody is een 12-tons distributie truck die af fabriek wordt geleverd met een aerodynamische laadbak die door DAF Paccar wordt opgebouwd. In combinatie met een speciaal ontwikkeld spoiler- en fenderpakket kan hiermee binnen het distributietransport een ’significante besparing’ in brandstofverbruik en CO2- uitstoot gerealiseerd worden.

Met het oog op een optimale stroomlijn loopt de daklijn van de opbouw van de DAF LF Aerobody aan de voorzijde iets op en zijn de hoeken afgerond. Met dit soort voorzieningen en de vernieuwde euro 6 motor lijdt dit tot een brandstof en CO2 besparing van tussen de vier en acht procent.

Mede door de soepel schakelende AS - Tronic versnellingsbak is dit een distributie voertuig bij uitstek. Het laag eigen gewicht resulteert hierdoor het hoogst mogelijke laadvermogen ten opzichte van de concurrentie in deze 12-tons uitvoering.

FRL distribueert met deze DAF de dagelijkse nieuwsbladen en folders.