Clicky


3e kolk Prinses Beatrixsluis en verbreding Lekkanaal kan beginnen

3e kolk Prinses Beatrixsluis en verbreding Lekkanaal kan beginnen
13-03-2015 17:52 | Algemeen | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - Het Tracébesluit 3e kolk Prinses Beatrixsluis is onherroepelijk. De Raad van State heeft op 11 maart het ingediende beroep ongegrond verklaard. Het Tracébesluit werd in augustus 2014 door de minister van Infrastructuur en Milieu vastgesteld en er bestond van 9 september tot en met 20 oktober 2014 de mogelijkheid om beroep in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Belanghebbenden die een zienswijze op het Ontwerp-Tracébesluit hadden ingediend, konden in de periode van 9 september tot en met 20 oktober 2014 beroep instellen. Dit gold ook voor belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kon worden verweten dat zij geen zienswijze op het Ontwerp-Tracébesluit naar voren hadden gebracht. Er is uiteindelijk één beroep ingediend. De Raad van State oordeelde echter dat het beroep ongegrond was.

Met het onherroepelijk worden van het Tracébesluit ligt er een juridische basis voor het uitvoeren van dit project. De komende periode staat in het teken van de aanbesteding die begin 2016 moet leiden tot een DBFM-contract (Design, Build, Finance, Maintain) met een te selecteren consortium. Dit consortium wordt verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanleg van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal en na openstelling, gedurende 27 jaar, voor het onderhoud van de gehele Prinses Beatrixsluis en het Lekkanaal.