Transport Online - EU gaat strijd aan met staatssteun luchtvaart

EU gaat strijd aan met staatssteun luchtvaart

EU gaat strijd aan met staatssteun luchtvaart
13-03-2015 15:56 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

BRUSSEL - De Europese Unie gaat de strijd aan met gesubsidieerde luchtvaart. Europees Commissaris Violeta Bulc (Transport) moet gaan onderhandelen met onder meer de Golfstaten die hun luchtvaartmaatschappijen met overheidsgeld steunen. Vrijdag werden hiertoe de eerste stappen gezet, meldde staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) na afloop van het overleg in Brussel.

"Er moet een gelijk speelveld zijn voor iedere maatschappij. Dat is het belangrijkste", zei Mansveld. De inzet uit Europa zal niet gericht zijn op het stopzetten van de subsidies. Europa zou moeten kijken naar 'open skyverdragen' met de Golflanden en de verdeling van landingsrechten, noemde Mansveld als voorbeelden.

In het najaar moeten de EU-lidstaten het eens zijn over de specifieke opdracht van Bulc en over de voorwaarden waaronder zij mag gaan onderhandelen. Er moet eerst duidelijkheid zijn over de precieze vorm van steun aan deze luchtvaartmaatschappijen en er moet gekeken worden wat er dan aan te doen is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen