Transport Online - Transportcontrole bij Drachten

Transportcontrole bij Drachten

Transportcontrole bij Drachten
13-03-2015 10:38 | Algemeen | auteur De Redactie

DRACHTEN - De politie hield donderdag rondom Drachten een transportcontrole. Deze controle werd uitgevoerd door motorrijders en milieumedewerkers van de politie, de Voedsel en Warenautoriteit en de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Vrachtwagens met opleggers, bestelauto's, kleine vrachtwagens, voertuigen met aanhangers en ander aanbiedend vervoer, werden van de A7 (Heerenveen-Drachten, Frieschepalen-Drachten) en de N31 naar de controleplek aan het Noorderend te Drachten geleid.

Er zijn in totaal 27 voertuigen gecontroleerd. Negen bestuurders werden bekeurd voor overbelading (6 t/m 52%). Vier hiervan mochten pas verder rijden nadat ze een gedeelte van hun lading hadden overladen.

Verder werd er bekeurd voor losliggende lading op een oplegger(1x), gewaarschuwd voor het niet aanwezig hebben van een kentekenbewijs van de aanhanger(1x), een losse wielbout(1x), verlopen van de ijkdatum tachograaf(1x), losliggende lading(2x), Rijtijdenwet(2x),een signalering op ATBV fraude(1x) en nacontrole op een VIHB vergunning in verband met het vervoeren van asbest.

Verder controleerde de Voedsel- en Warenautotiteit zes voertuigen op het vervoer van dierlijke bijproducten, runderdrijfmest, calimix(meststoffen) van slachtrunderen en mestkalveren. Dit bleek in orde te zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen