Clicky


CHEP, FrieslandCampina, Colruyt, Delhaize en Remitrans werken samen aan een duurzame logistieke keten

CHEP, FrieslandCampina, Colruyt, Delhaize en Remitrans werken samen aan een duurzame logistieke keten
12-03-2015 16:28 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MECHELEN(B) - CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpoolingservices, ontving afgelopen dinsdag de Efficient Customer Response (ECR) award. Het bedrijf ontvangt de prijs samen met FrieslandCampina, Colruyt, Delhaize en Remitrans voor hun samenwerking in de logistieke keten waarmee ze gezamenlijk een reductie van 20 procent CO2-uitstoot op dagbasis realiseren.

De vijf bedrijven hadden als doel om een optimale vaste route voor de vrachtwagen te realiseren. De organisaties hebben een pilot opgezet, waarbij deze route is getest. Nadat de pilot was afgerond is het leveringsschema gefinetuned en rijdt de vrachtwagen permanent dezelfde efficiënte route. Dit proces zorgt ervoor dat er minder lege vrachtwagens op de weg rijden, waardoor de CO2-uitstoot van alle partijen wordt gereduceerd.

De nieuwe afgelegde route is als volgt geoptimaliseerd: Elke avond wordt er een vrachtwagen beladen bij FrieslandCampina in Aalter. De beladen vrachtwagen rijdt in de ochtend naar Delhaize in Zellik om zijn vracht te lossen en vervolgens terug te laden met lege CHEP pallets.

De met lege pallets geladen vrachtwagen rijdt terug naar FrieslandCampina. Hier zorgt men ervoor dat de lege pallets voor een tweede keer beladen worden met nieuwe producten.

In het distributiecentrum van Colruyt in Halle verwacht men deze tweede lading. Bij aankomst wordt de lading gelost en laadt men de vrachtwagen weer met lege pallets van CHEP.

Deze pallets rijden vervolgens naar het distributiecentrum van CHEP in Aalter.

Zodra de pallets hier zijn gelost, rijdt de vrachtwagen terug naar het beginpunt van FrieslandCampina. Hier laadt men de wagen opnieuw met producten zodat deze gereed is voor de volgende dag. De cyclus is dan compleet.

Stefan Apel, Country General Manager bij CHEP Benelux: “We zijn enorm vereerd dat we deze award hebben gewonnen. Het winnen van de ECR award onderstreept CHEP’s jarenlange inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Wij realiseren ons dat wij als marktleider in pooling-oplossingen een centrale rol in de supply chain hebben.  Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en komt tevens terug in onze strategie ‘Building Better Supply Chains Together’. Het winnen van deze award is wederom een teken dat we op de goede weg zijn.”