Clicky


75ste Daf voor Van der Wekken Transport

75ste Daf voor Van der Wekken Transport
12-03-2015 10:35 | DAF | auteur De Redactie

ZIERIKZEE - Aan Cor van der Wekken, directeur Van der Wekken Transport, werd onlangs door Jaap van der Vliet, Junior Accountmanager bij BEST Trucks, feestelijk de 75ste DAF XF 460 FTG 6x2 trekker overhandigd. Het in 1928 gestarte bedrijf door Cees van der Wekken rijdt al vanaf 1950 met DAF vrachtwagens.

De DAF XF 460 FTG trekker met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor zorgt voor maximale efficiency: hoge prestaties, een zeer gunstig brandstofverbruik en lagere bedrijfskosten per kilometer. De XF is uitgerust met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, MX Engine Brake, een aluminium brandstoftank van 500 liter, verstelbare dakspoiler en fenders, Day Time Running Lights en koplampen met LED-technologie. Voor de veiligheid van de medeweggebruikers zijn er voor- zij- en achterzicht camera’s.

Het cabine-interieur biedt comfort, veiligheid en bedieningsgemak, totaal 535 liter aan opbergvakken, koellade van 42 liter, standverwarming, automatische temperatuurregeling (ATC), airconditioning en Luxury Air chauffeursstoel met stoelverwarming. De DAF Driver Performance Assistant (DPA) ondersteunt de chauffeur onder andere bij het zo zuinig mogelijk rijden.

Van der Wekken Transport is al meer dan 45 jaar een begrip in Zierikzee voor vertrouwd en vakkundig transport. Het in 1928 door Cees van der Wekken gestarte bedrijf met paard en wagen is van vader op zoon overgegaan en de vier kinderen Van der Wekken werken nu samen met veel enthousiasme binnen het bedrijf, op de DAF trucks of op kantoor.

Voor Krijger Molenaars worden meelproducten naar de bakkerijen/afnemers vervoerd en voor de Spar-organisatie verzorgt Van der Wekken Transport de bevoorrading door heel Nederland van de Sparwinkels en de Sligro groothandels. Ook voor het transport naar de Horeca wordt door van der Wekken Transport dagelijks de klanten van goederen voorzien. Met een eigen opslag van ruim 1000 m2 kunnen zonodig de goederen worden opgeslagen.

Van der Wekken Transport zeer tevreden over de dealer BEST Trucks. “Cor van der Wekken vindt de samenwerking erg goed: “We kunnen met alle vragen altijd bij de dealer terecht, die met een snelle en goede oplossing komt. Er is een goede prijs/kwaliteitverhouding en het onderhoud wordt door de dealer verzorgd."