Transport Online - Activiteiten Holland Parts Distribution overgenomen

Activiteiten Holland Parts Distribution overgenomen

Activiteiten Holland Parts Distribution overgenomen
10-09-2012 13:21 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur de redactie
Met de Curator in het faillissement van Holland Parts Distribution in Leerdam is op 6 september overeenstemming bereikt over een overname van de bedrijfsactiviteiten van HPD. De activiteiten zijn overgenomen door een samenwerking van Quantum Leap BV te Zoeterwoude en Team2 Veendam te Veendam, waar o.m. ook respectievelijk JBM Koeriers BV in Zoeterwoude en A7-Snelkoerier BV in Veendam onderdeel van uitmaken. Bij de HPD overname is de werkgelegenheid voor vrijwel alle betrokken medewerkers gewaarborgd.

"Wij hebben in goed overleg met de betrokken leveranciers en klanten, en in samenwerking met Curator Mr. A. Dunsbergen van Dunsbergen & Noteboom advocaten in Gorinchem, een plan voor de voortzetting van de activiteiten opgezet dat op het vertrouwen en de medewerking van alle partijen kon rekenen", aldus Hans Erik Ouwehand van Quantum Leap BV.

Holland Parts Distribution in Leerdam is sinds 1995 actief in de nachtdistributie. Aanvankelijk met name in de automotive branche maar geleidelijk werd ook nachtdistributie voor andere branches en netwerken uitgevoerd, o.a. voor Packs Special Care, waarvan onlangs de bedrijfsactiviteiten door SnelNed.nl werden overgenomen. Over de doelstelling van HPD zijn zowel Maarten Ouwehand (Quantum Leap BV) als Rene Nijenbrinks (Team2 Veendam BV) eenstemmig.

“De continuiteit en de kwaliteit van het HPD nachtnetwerk staan voorop. Het gaat bij nachtdistributie bij uitstek om de betrouwbaarheid van de dienstverlening. Onze relaties vertrouwen er namelijk op dat wij aan het einde van de dag de goederen ophalen, veelal na sluitingstijd van onze relaties, en dat wij die in de nacht op het afgesproken tijdstip afleveren", legt Maarten Ouwehand uit.

"Als onze HPD klant bovendien een overnight dienst aanbiedt dan moet HPD er ook voor zorgen dat de pakketten en documenten weer op de afgesproken tijd worden afgeleverd op het depot dat voor de aflevering aan de uiteindelijke geadresseerde moet gaan zorgen. Het luistert dus allemaal erg nauw en de tijdvensters zijn uiteraard beperkt", vult Rene Nijenbrinks aan.

Over de toekomst van HPD is Hans-Erik Ouwehand kort en duidelijk. "Bij beide financieel krachtige moedermaatschappijen van JBM koeriers BV en A7-Snelkoerier BV is tientallen jaren kennis van (nacht)distributie aanwezig waardoor een commercieel en financieel gezonde toekomst voor Holland Parts Distribution gewaarborgd is."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions