Transport Online - Contargo: Ernstige capaciteitsproblemen in Rotterdam en Antwerpen

Contargo: Ernstige capaciteitsproblemen in Rotterdam en Antwerpen

Contargo: Ernstige capaciteitsproblemen in Rotterdam en Antwerpen
11-03-2015 10:43 | Algemeen | auteur De Redactie

ZWIJNDRECHT/ANTWERPEN - De doorlooptijden voor containerschepen in de havens van Rotterdam en Antwerpen worden sinds januari weer langer. Het grote containervolume in combinatie met capaciteitstekorten op de zeeterminals heeft Contargo al veel geld gekost.

In Rotterdam lopen de wachttijden voor de afhandeling van binnenschepen inmiddels op tot 92 uur, in Antwerpen tot 72 uur. Vertragingen worden niet altijd goed gecommuniceerd, waardoor het op voorhand moeilijk in te schatten is hoeveel tijd de binnenschepen in de zeehavens doorbrengen. De situatie is de afgelopen weken slechter geworden en leidt tot meerkosten voor Contargo. Door de lange doorlooptijden zijn onze charterkosten gestegen. We moeten extra scheepsruimte charteren om de ligtijden van schepen te overbruggen. Sommige klanten zijn al overgestapt naar andere vervoersmodi, aangezien de overname- en aflevertijden van de containers onder deze omstandigheden niet meer gegarandeerd kunnen worden.

In het voorjaar en de zomer van 2014 had de containerbinnenvaart in de Rotterdamse haven vijf maanden lang last van ernstige vertragingen. Als reactie hierop voerden diverse containeroperators een congestietoeslag in.

Vanwege de stijgende containervolumes en het bekende personeelstekort op de terminals in de zomermaanden is het niet waarschijnlijk dat de situatie op korte termijn verbetert. Als er geen verbetering optreedt, zien wij ons genoodzaakt een congestietoeslag te berekenen.

Met een jaarlijks transportvolume van 2 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken binnen Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming beschikt in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië over 25 containerterminals. Op nog eens zeven plaatsen in Duitsland, Nederland, België en Japan is Contargo met kantoren vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming scheeps- en spoorlijnen in eigen beheer. De 800 medewerkers waren in 2014 verantwoordelijk voor een jaaromzet van 410 miljoen euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions