Clicky

 Verdachten op het oog voor voetbalrellen Rome

Verdachten op het oog voor voetbalrellen Rome
10-03-2015 17:10 | Binnenland | auteur De Redactie

ROTTERDAM /ROME - Vorige week startte rechercheurs van de Eenheid Rotterdam het onderzoek ‘Roma’ met als doel de identiteit van Feyenoord-supporters te achterhalen die zich misdroegen in Rome op 18 en 19 februari. Van 15 personen is door verzameld beeldmateriaal vastgesteld dat ze verdachte zijn van bijvoorbeeld openlijk geweld.

Het onderzoeksteam dat bestaat uit zo’n twintig rechercheurs heeft de afgelopen dagen veel beeldmateriaal bekeken. De beelden zijn afkomstig van de Italiaanse politie, social media en via politie.nl geupload door mensen die zelf opnamen maakten tijdens de rellen in Rome. Ze deelden de beelden na een oproep in de programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond.

Inmiddels is er beeldmateriaal van 15 vermeende relschoppers. Van deze 15 is met behulp van beelden vastgesteld dat ze verdachte zijn van bijvoorbeeld openlijk geweld. De Nederlandse wetgeving geeft aan dat Nederlanders die worden verdacht van een strafbaar feit in het buitenland hiervoor ook in hun eigen land kunnen worden opgepakt en vervolgd. Overigens verwacht het team nog meer relschoppers uit de beelden te kunnen halen.

Om de identiteit van deze eerste 15 vast te kunnen stellen worden eerst hun beeltenissen intern binnen de politie gepubliceerd. Mocht dat niet tot identificatie leiden, dan is een mogelijke volgende stap om de beelden extern te verspreiden, zoals dit ook bij vergelijkbare zaken gebeurde. Feyenoord-fans die vermoeden in Rome een strafbaar feit te hebben gepleegd, kunnen zichzelf bij de politie melden. Inmiddels deed een 26-jarige man uit Apeldoorn dat al. Zijn rol wordt onderzocht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats