Clicky


Farmexim verbetert distributie van kwetsbare farmaceutische producten met nieuwe koelwagens van Thermo King

Farmexim verbetert distributie van kwetsbare farmaceutische producten met nieuwe koelwagens van Thermo King
09-03-2015 10:42 | Trailerbouwers | auteur De Redactie

BRUSSEL - Farmexim, één van de grootste distributeurs van farmaceutische producten in Roemenië, is een samenwerking aangegaan met Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand, om de koelwagens voor distributie in stedelijk gebied uit te rusten met nauwkeurige, stabiele en veilige koeloplossingen.

Het volume aan producten is gegroeid en dus moeten er door Farmexim meer medicijnen worden vervoerd tussen het logistieke centrum en de plaatselijke magazijnen. Farmaceutische producten moeten bij een specifieke temperatuur – nauwkeurige temperatuurbeheersing – vervoerd worden om de werkzaamheid optimaal te bewaren. Een ontoereikende temperatuurbeheersing is een groot punt van zorg binnen de gezondheidszorg. Proactieve bedrijven zoals Farmexim wilden dan ook hun koelwagenpark moderniseren met de nieuwste technologie voor de distributie van farmaceutische producten.

Farmaceutische bedrijven moeten met het oog op naleving van de richtlijnen van de Europese Unie inzake goede distributiepraktijken (GDP) erop kunnen rekenen dat hun farmaceutische producten gecontroleerd worden vervoerd en dat er niets mis gaat. Aangezien een stabiele en beveiligde temperatuurbeheerste omgeving essentieel is voor het transport van medische producten, besloot Farmexim het koelwagenpark voor interlokale distributie te upgraden. Tegelijkertijd zocht Farmexim naar oplossingen om de operationele efficiëntie te vergroten, het geluidsniveau te verlagen en de impact op het milieu te beperken.

“Farmexim verzorgt het nationale transport van farmaceutische producten naar ruim 3500 klanten, apotheken en ongeveer 400 ziekenhuizen,” vertelt Cosmin Constantin, wagenparkbeheerder bij Farmexim. “Ons streven is om onze activiteiten doorlopend te verbeteren en samen met onze strategische partners de beste en meest effectieve diensten te verlenen aan onze klanten.”

Na zorgvuldige evaluatie en testen in samenwerking met Termoport, de officiële dealer van Thermo King in Roemenië, waarbij ook het brandstofverbruik en de geluidsemissie werden berekend, besloot het management van Farmexim om de nieuwe koelwagens voor transport in stedelijke gebieden uit te rusten met Thermo King T-600R-units voor temperatuurbeheersing in vrachtwagens. Ten behoeve van de noodzakelijke transparantie van gegevens en volledig inzicht in de belangrijke gebeurtenissen die van invloed zijn op de integriteit van de lading, zijn de units uitgebreid met een Thermo King TouchPrint-systeem voor gegevensregistratie met printer.

“Termoport en Thermo King hebben altijd nauw met hun klanten samengewerkt om de beste oplossingen te bieden die aansluiten bij hun wensen en kwaliteitsnormen en die aan de regelgeving voldoen,” aldus Decebal Stefanescu, algemeen directeur bij Termoport, de Thermo King-dealer in Roemenië. “Het verheugt ons dat wij een totaaloplossing voor koeling mogen leveren aan Farmexim en wij daarmee een positieve bijdrage kunnen leveren aan de groei van hun bedrijf.”

De T-serie van Thermo King is de nieuwe norm voor de sector als het gaat om betrouwbaarheid, prestaties, efficiëntie en lage gebruikskosten. De units leveren meer capaciteit bij een lager toerental en staan voor nauwkeurige temperatuurbeheersing.

De T-600R-systemen van Thermo King voor temperatuurbeheersing in vrachtwagens, waar de keuze van Farmexim op is gevallen, zijn stil, hebben een laag brandstofverbruik en hebben weinig onderhoud nodig, wat besparingen in tijd en geld oplevert. De units zijn met het oog op een nauwgezette temperatuurregeling voorzien van het TSR-3-regelsysteem met microprocessor en grafische interface. De parameters voor elke lading kunnen snel en gemakkelijk correct worden ingesteld.

Met Thermo King TouchPrint krijgt Farmexim volledig inzicht in belangrijke gebeurtenissen die de integriteit van de lading beïnvloeden, zoals het openen van deuren of wijzigingen in instelwaarden. Het gegevensregistratiesysteem biedt voldoende verwerkingscapaciteit en geheugen om een touchscreen-interface en een snelle thermische printer te ondersteunen. De instelling en bediening zijn daardoor heel eenvoudig.

Daarnaast heeft Termoport met Farmexim een contract afgesloten voor onderhoud via het uitgebreide servicenetwerk in het land, en is er voor de chauffeurstraining verzorgd.