Clicky

 
Transport Online - Weer uitstel overname TNT Express door UPS

Weer uitstel overname TNT Express door UPS

Weer uitstel overname TNT Express door UPS
05-09-2012 19:00 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur de redactie
(Novum) - De overname van TNT Express door zijn Amerikaanse branchegenoot UPS is verder uitgesteld. De Europese Commissie heeft langer nodig voor haar onderzoek naar de gevolgen van de overname op de concurrentie op de Europese postmarkt. Dat lieten beide bedrijven woensdag weten in een gezamenlijk persbericht.

UPS en TNT verwachten nu dat ze de overname 'begin 2013' kunnen afronden. Aanvankelijk gingen ze ervan uit dat de overname uiterlijk deze maand definitief zou worden. Later werd dat het vierde kwartaal van dit jaar, en nu dus pas begin volgend jaar.

UPS heeft zijn bod daarom verlengd tot 9 november van dit jaar. Als de Europese Commissie dan nog steeds geen groen licht heeft gegeven voor de overname, wil UPS het bod wederom verlengen. UPS heeft 5,16 miljard euro over voor de aandelen van TNT Express.

De commissie onderzoekt momenteel of UPS delen van TNT of eigen onderdelen moet verkopen om te voorkomen dat het bedrijf in delen van de Europese Unie een te dominante marktpositie krijgt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions