Transport Online - Minder boetes vanwege cao-conflict

Minder boetes vanwege cao-conflict

Minder boetes vanwege cao-conflict
09-03-2015 09:25 | Controles | auteur De Redactie

DEN HAAG - De politievakbonden gaan maandag over tot acties om een nieuwe cao af te dwingen. De bonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben hun leden opgeroepen om alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij ,"grove schendingen" van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat het om een waarschuwing te geven.

De vakbonden hadden Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) tot zondag 18.00 uur de tijd gegeven om met toezeggingen te komen die ,,serieuze onderhandelingen'' mogelijk maken. Met de huidige voorstellen van Opstelten heeft verder onderhandelen volgens de bonden geen zin.

De minister liet vrijdag weten dat de eisen die de bonden op tafel hebben gelegd voor een nieuwe cao niet reëel zijn. De bonden eisen naast een loonsverhoging van 3,3 procent ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politie zit al vier jaar op de nullijn.Doordat er minder bonnen uitgeschreven zullen worden, dalen de inkomsten voor de staatskas, waarschuwen de vakbonden. In de loop van volgende week zal meer bekend worden over vervolgacties. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen