Clicky

 
Transport Online - Transportondernemer Benny Wezenberg bedreigd na grap met Wildersgeld [+foto]

Transportondernemer Benny Wezenberg bedreigd na grap met Wildersgeld

Transportondernemer Benny Wezenberg bedreigd na grap met Wildersgeld [+foto]
05-09-2012 15:57 | Opmerkelijk | auteur de redactie
IJSSELMUIDEN – "Ik heb negatieve reacties gekregen en ben bedreigd na mijn grap met 100 gulden biljetten met daarop de afbeelding van Geert Wilders. Dat doet mij niets, ook niet als ze mij via mijn bedrijf zouden bedreigen", zegt transportondernemer Benny Wezenberg uit IJsselmuiden woensdagmiddag tegen Transport Online.

Niet Geert Wilders, Mark Rutte, Emile Roemer, of Diederik Samson stalen dinsdagavond de show tijdens het verkiezingsdebat in het Amsterdamse Carré, maar Wezenberg. Hij deelde in zijn theaterloge gul nepbriefjes van 100 piek uit aan makelaar en televisiepresentator Harry Mens en andere prominenten.

"Die moesten allemaal heel erg lachen", verzekert de vrolijke ondernemer.

De negatieve reacties kunnen zijn goede humeur niet verpesten. Eén van de pessimisten schrijft bijvoorbeeld over de ludieke actie: "Zo te zien gaat het dusdanig goed in de transportsector, dat de ondernemers geld en tijd voor zulke onzin hebben…"


©Foto: Fotopersbureau Freddy Schinkel

Geen aanhanger van PVV
Wezenberg is overigens geen aanhanger van de PVV van blondgelokte Geert. "Ik ga voor de VVD. En zou geld in de verkiezingskas van die partij kunnen storten. Maar zo’n grap heeft veel meer effect en het levert heel veel publiciteit op. Dus beter een stunt die de hele wereld op zijn kop zet", legt hij uit.

Maar waarom dan een grap met Wilders zijn hoofd op nepgeld en niet het gezicht van Rutte promoten? Wezenberg: "Ik wil met de actie laten zien dat als wij Wilders steunen, de gulden terug krijgen en het dan bergafwaarts gaat met Nederland. Alles zal duurder worden."

Voor de transportondernemer, maar ook voor de burger. Wezenberg: "Een pakje sigaretten van 6 euro gaat dan zeker meer dan het dubbele kosten."

"Ik vind pertinent niet dat de gulden terug moet komen. Bovendien doet Wilders zijn partij niets voor de transportsector. Hij heeft de vorige periode alleen maar getrapt tegen moslims en hoofddoekjes. En nu verzet hij zich tegen Europa en gaat voor de 65-plussers."

"De VVD doet wel veel voor de branche. Zonder die partij en mijn eigen inzet was de Euro 6 subsidie er nu niet. Nee, in de Tweede Kamer wil ik zelf niet gekozen worden. "

"Aan Mark Rutte heb ik mijn 100 gulden biljet al in juni gegeven en afgesproken dat ik het later naar buiten zou brengen."

Geld waard
Hij heeft trouwens gemerkt dat veel mensen zijn 100 gulden biljet willen hebben en het zelfs echt geld waard is. "Iemand wisselde met mij tijdens een paardenconcours. Ik gaf 100 gulden en kreeg 2 biljetten van 50 euro terug. Toen ik het later eerlijk zei, wilde de man het niet meer terug verkopen, omdat hij het biljet graag wil bewaren. Als ik het perse terug wilde, moest ik 120 euro neertellen", lacht Wezenberg.

"Ik heb ook eens actie gevoerd voor Rita Verdonk met haar abeelding op een vrachtwagen. Datzelfde deed ik ook voor een vrouw uit de buurt. Met de tekst ‘Vrouw zoekt boer’ zette ik haar foto op een wagen. Ze is weliswaar aan de man gekomen, maar daar inmiddels weer vanaf", besluit hij.

Auteur: Marcel van der Voort

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen