Clicky

 
Transport Online - SnelNed.nl neemt Packs Special Care over

SnelNed.nl neemt Packs Special Care over

SnelNed.nl neemt Packs Special Care over
05-09-2012 09:49 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur de redactie
SCHIJNDEL - SnelNed Logistic Services in Schijndel heeft de bedrijfsactiviteiten van Packs Special Care uit Alkmaar overgenomen. Zowel SnelNed.nl, dat al meer dan vijftien jaar actief is in de overnight markt, als Packs, zijn met name gespecialiseerd in de overnight aflevering van goederen die extra aandacht behoeven. Alle bij de Packs activiteiten betrokken personeelsleden zijn mee over gegaan naar de nieuwe organisatie. Door de overname ontstaat een slagvaardig en fijnmazig koeriersnetwerk met meer dan 100 depots.

Voor Directeur Erik Verhagen van SnelNed.nl is de overname van de Packs activiteiten van strategisch belang. "Zowel SnelNed als Packs hebben een vrijwel identiek nachtnetwerk met netlijnen en een sorteercentrum waar in de nacht de goederen worden gesorteerd", legt Verhagen uit.

"Bij beide netwerken halen de depots dagelijks zendingen bij klanten op, die na de sorteerslag in de nacht weer door andere depots in de Benelux op de afgesproken tijd worden afgeleverd. Op termijn valt door het samenvoegen van - met name - de nachtlijnen, voordeel te behalen."

De Packs operationele activiteiten in Alkmaar zullen worden aangestuurd door de SnelNed directie en voorlopig als een afzonderlijk (nacht)netwerk naast het SnelNed netwerk worden voortgezet. Ook zal Packs als merk blijven bestaan, met name omdat Packs Special Care bekend staat vanwege de speciale zorg die aan zendingen kan worden gegeven.


Verhagen daarover: "Beide netwerken zijn complementair aan elkaar. Bij Packs staat met name de zorg voorop voor zendingen als medicijnen, electronica, onderdelen, bloemen en wijnen. Bij SnelNed gaan soortgelijke goederen door het netwerk maar ligt de nadruk vooral op een gegarandeerde aflevering en op tijdleveringen."

Bij beide netwerken wordt de lokale logistiek na de overname verzorgd door meer dan 100 depots die zorgen voor een persoonlijke benadering en korte communicatielijnen met de klant. "Dát is namelijk de achilleshiel van de grote 'massa' netwerken", benadrukt Erik Verhagen."Als daar wat mis gaat bij de sortering dan wordt het in het gunstigste geval de volgende werkdag opgelost. Een klant die voor SnelNed Gegarandeerd kiest kan er van op aan dat de zending ook gegarandeerd wordt afgeleverd. Mocht er al wat mis gaan bij de sortering, maar dat is in minder dan 0,5 % van de zendingen het geval, dan lossen wij dat diezelfde werkdag nog op. Dát is Gegarandeerd met een hoofdletter G", aldus Verhagen.

Voor de combinatie van zorgzendingen én gegarandeerde afleveringen ziet Verhagen een gezonde toekomst. "Steeds meer komt een zorgvuldige aflevering op de afgesproken tijd in de huidige ‘online’ en ‘e-commerce’ wereld centraal te staan", weet Verhagen.

"De consument, of dat nu een particulier of een bedrijf is, wil contact op kunnen nemen met medewerkers van SnelNed of van Packs als er vragen zijn. Bij ons kán dat. Zowel onze depots als onze centrale organisatie zijn direct en persoonlijk benaderbaar én klantgericht. Bij de grote 'massa' netwerken, die zich vrijwel uitsluitend op prijs profileren, kan die tijd en aandacht er natuurlijk niet uit. Daar is geen marge voor. De laagste prijs geeft helaas niet altijd de beste dienstverlening", aldus Verhagen.

Het SnelNed en het Packs netwerk blijven voorlopig gescheiden van elkaar opereren. "Het zou de kwaliteit van beide netwerken aantasten als we ze te snel in elkaar zouden schuiven. Kwaliteit van dienstverlening is juist de kern van zowel SnelNed als Packs en dus is een ongestoorde voortgang van beide netwerken essentieel", aldus Verhagen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions