Transport Online - CBS: Transport zet positieve koers voort

CBS: Transport zet positieve koers voort

CBS: Transport zet positieve koers voort
06-03-2015 10:39 | Financieel | auteur De Redactie

De omzet van de transportsector steeg in 2014 met ruim twee procent en bereikte daarmee het hoogste peil sinds de crisis. Alle branches hebben hieraan een positieve bijdrage geleverd. Dit maakt het CBS vandaag bekend in de Kwartaalmonitor Transport en logistiek.

Omzet koeriers stijgt 8 procent

Uitschieters waren de post- en koeriersdiensten die de omzet over het hele jaar met bijna 5 procent zagen stijgen. Dit kwam vooral door de koeriers. De toenemende vraag naar koeriersdiensten door de online aankopen hebben de opbrengsten bij de koeriers laten stijgen met ongeveer 8 procent.

In de dienstverlening voor het vervoer hebben alle onderliggende branches een positief jaar achter de rug met omzetstijgingen tussen een krappe half procent bij de dienstverlening over water en 9 procent voor de laad-, los- en overslagbedrijven. Luchtvaartbedrijven noteerden in 2014 dezelfde omzet als in 2013. In het eerste kwartaal daalde de omzet met 2 procent. In de daaropvolgende kwartalen steeg de omzet licht.

Omzet vervoer over land in de plus

Het vervoer over land was een van de beter presterende deelmarkten als gevolg van de positieve cijfers van de goederenwegvervoerders en de verhuizers.

Het vervoer over water heeft een jaar achter de rug waarin het eerste halfjaar de omzet toenam en in het tweede halfjaar daalde de omzet. Op jaarbasis was er een stijging van de opbrengsten van ruim 1 procent.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen