Duizenden banen weg bij softwareconcern SAP

Duizenden banen weg bij softwareconcern SAP
06-03-2015 09:36 | Financieel | auteur De Redactie

WALLDORF - De Duitse producent van bedrijfssoftware SAP is van plan zo'n 2200 banen te schrappen. Dat zegt personeelschef Stefan Ries in een vrijdag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg. Bij het grootste softwarebedrijf van Europa werken circa 74.000 mensen.

SAP voerde vorig jaar ook al een sanering door van grofweg dezelfde omvang. Het bedrijf moet inkrimpen omdat klanten steeds meer producten afnemen via internet. Die zogenoemde clouddienstverlening levert stukken minder op dan het ouderwetse licentiemodel.

Het bedrijf probeert gedwongen ontslagen te vermijden door medewerkers die hun baan verliezen naar ander werk te begeleiden. Ook komt er een vrijwillige vertrekregeling en krijgen oudere werknemers de mogelijkheid om vervroegd met pensioen te gaan. Hoe het banenverlies precies wordt verdeeld is niet duidelijk. (Novum)Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden