IVECO Trakker voor Rutte Transport uit Amsterdam

IVECO Trakker voor Rutte Transport uit Amsterdam
03-07-2008 14:07 | Wegvervoer | auteur de redactie
Onlangs heeft Rutte Transport uit Amsterdam een bijzondere IVECO Trakker in ontvangst genomen. De IVECO Trakker is geleverd door Truckland Kennemerland. Het bijzondere aan deze IVECO Trakker is dat het de eerste 5-assige IVECO Trakker is met gestuurde, hefbare 10 tons naloopas.

De eisen die Rutte stelde bij de aanschaf van dit voertuig waren hoog, dit door het feit dat de voertuigen van Rutte ook de binnenstad in moeten kunnen. Op het eisenlijstje stonden onder andere dat het voertuig moet beschikken over luchtvering op de tandemstel, 3 gestuurde assen, zeer korte draaicirkel, geautomatiseerde versnellingsbak en natuurlijk de Euro 5-norm. Op grond van de goede ervaringen met Truckland met vestigingen in Amsterdam, Schiphol en Zaandam, welke al eerder een 7-tal IVECO Trakkers heeft geleverd, heeft Rutte Truckland gevraagd een goede oplossing te vinden voor al deze eisen.

Zo ontstond op basis van een IVECO Trakker 8x4 met luchtgeveerd tandemstel een 47-tons voertuig, waarbij IVECO-dealer Schouten te Almkerk het inkorten van de wielbasis en het monteren van een 10-tons luchtgeveerde, gestuurde naloop as heeft verzorgd. De opbouw van de HMF 1643 Z autokraan en een 32-tons HTS kabelinstallatie zijn uitgevoerd bij HMF dealer en hydrauliek expert Derkx & Davidson te Haarlem.Rutte Transport is een onderdeel van de Rutte Groep welke opgericht is in 1958. Onder de Rutte Groep vallen ook Rutte Wegenbouw, Rutte bouw en Rutte Beheer. De Rutte Groep werd in 1983 bekend door haar octrooi o het zogenaamde pakketteren; het hergebruiken van bestratingsmaterialen en sinds 1997 legt Rutte Wegenbouw zich in heel Nederland toe op het aanleggen van ondergrondse afval inzamelingssystemen en is daarin inmiddels marktleider. Speciaal voor dat doel kan op het reeds afgeleverde voertuig middels het afzetsysteem de eigen verplaatsbare betoncentrale worden meegenomen.

Rutte Transport heeft een wagenpark van 13 voertuigen, waarvan 8 IVECO’S, allen Trakkers.


ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier