Clicky


Vakbonden sturen brandbrief aan Mansveld over positie luchtvrachtvervoer

Vakbonden sturen brandbrief aan Mansveld over positie luchtvrachtvervoer
05-03-2015 09:58 | Luchtvracht | auteur De Redactie

UTRECHT - Woensdag heeft CNV Vakmensen, samen met de overige aan KLM verbonden vakbonden, een brandbrief verstuurd aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu

Aanleiding voor de brief is het plan van Air France om de vrachtdivisie van KLM en dus ook Martinair significant te verkleinen. 

CNV bestuurder Dolf Polders over de voorgenomen plannen: "Dit is ronduit slecht voor de bv Nederland en voor de mainport Schiphol, maar al helemaal voor het personeel dat verbonden is aan de vrachtdivisie. Als deze plannen worden doorgezet vrezen wij dat alle werkgelegenheid verbonden aan het luchtvrachtverkeer in Nederland verdwijnt."

Staatssecretaris Mansveld spreekt binnenkort met het bestuur van Air France - KLM naar aanleiding van de greep uit de kas die het moederbedrijf bij KLM probeerde te doen. CNV heeft zich hier toen ook tegen verzet. CNV hoopt dat Mansveld de zorgen van de vakbonden meeneemt in deze gesprekken en maatregelen neemt om de positie van KLM, Schiphol en de daarmee gemoeide werkgelegenheid te borgen.