Transport Online - Poolse transporteurs protesteren tegen Duits minimumloon

Poolse transporteurs protesteren tegen Duits minimumloon

Poolse transporteurs protesteren tegen Duits minimumloon
05-03-2015 09:31 | Buitenland | auteur De Redactie

WARSCHAU - Rond de honderd Poolse vervoerders hebben woensdag geprotesteerd tegen de invoering van het minimumloon in Duitsland en Frankrijk. Ze voerden actie bij de Duitse en Franse ambassades in Warschau. Volgens de transportbedrijven is een minimumloon van € 8,50 in Duitsland en € 9,61 in Frankrijk een bedreiging voor meer dan 30.000 Poolse transporteurs.

In Polen heeft de nieuwe wet die bepaald dat een buitenlandse vrachtwagenchauffeur voor de periode dat hij door Duitsland rijdt minstens het Duitse minimumloon dient te krijgen voor veel verzet gezorgd.

De transporteurs hebben een pettitie getekend die, via de ambassadeurs, aan bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande zal worden aangeboden.

In Duitsland werd het minimumloon op 1 januaru 2015 ingevoerd. Om de Polen in eerste instantie tegemoet te komen heeft de Duitse overheid de toepassing van het minimumloon voor transitvervoer in eerste instantie stopgezet totdat de Europese Commisse zich over de kwestie gebogen heeft.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions