Transport Online - Afspraak Container Terminals Maasvlakte voor onderlinge uitwisseling containers

Afspraak Container Terminals Maasvlakte voor onderlinge uitwisseling containers

Afspraak Container Terminals Maasvlakte voor onderlinge uitwisseling containers
04-03-2015 16:31 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De containerterminals op de Maasvlakte en het Havenbedrijf werken sinds begin 2014 aan het realiseren van een efficiënt systeem voor het vervoer van containers tussen de verschillende terminals. De Rotterdamse containerstuwadoors APMT MVII, APMTR, ECT en RWG hebben in dat kader met elkaar afspraken gemaakt over het onderlinge containertransport.

Het doel van deze afspraken is om het zogenoemde interterminal-transport op de Maasvlakte zo efficiënt mogelijk te organiseren in het belang van alle schakels in de logistieke keten. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de organisatie en de uitvoering van deze transporten. In dat kader is overeengekomen dat de komende jaren huidige medewerkers van APMTR, ECT en Kramer worden ingezet voor het containervervoer over deze gesloten transportroute.

Op dit moment worden op de Maasvlakte twee nieuwe containerterminals in gebruik genomen. Naar verwachting zullen de komende jaren veel containers tussen de terminals uitgewisseld gaan worden. Omdat gebruik wordt gemaakt van een gesloten transportroute waarmee de terminals fysiek onderling met elkaar worden verbonden, is het mogelijk om containers documentloos te vervoeren van het ene douanegebied naar het andere. Voor het interterminal-transport dat zal gaan plaatsvinden via deze gesloten transportroute kunnen in principe verschillende soorten van vervoer worden ingezet.Verdere details zullen de komende periode met betrokken partijen worden uitgewerkt om zo spoedig mogelijk tot verdere concretisering van de afspraken te komen.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen