Transport Online - Meer loon voor ziekenhuispersoneel

Meer loon voor ziekenhuispersoneel

Meer loon voor ziekenhuispersoneel
04-03-2015 13:35 | Financieel | auteur De Redactie

UTRECHT - De NVZ en de vakbonden hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe Cao Ziekenhuizen. Het akkoord voorziet in een structurele loonsverhoging van 1,5 procent in 2015 en 1,5 procent in 2016. Daarnaast ontvangen de medewerkers twee keer een eenmalige uitkering. De nieuwe cao heeft een looptijd van 34 maanden tot 1 januari 2017. Met dit akkoord investeren sociale partners flink in opleiding en employability van alle medewerkers in de branche.

De vakbonden zijn uiteindelijk akkoord gegaan met het voorstel van de NVZ om de huidige wachtgeldregeling om te zetten naar een activeringsregeling. De NVZ wil met deze verandering de medewerkers zoveel mogelijk perspectief geven op ander werk in geval van onvrijwillige werkloosheid.

In het akkoord hebben de partijen afgesproken blijvend te investeren in scholing en ontwikkeling van de medewerkers. In een snel veranderende omgeving is het nodig permanent te investeren in de professionaliteit van de medewerkers om de kwaliteit van de patiëntenzorg te garanderen.

De medewerkers in de branche ziekenhuizen krijgen het recht om hun Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) ruimer in te zetten. Tot nu toe was het alleen mogelijk om PLB op te nemen in vrije tijd. Met het akkoord is het nu ook mogelijk geworden om PLB in te zetten voor opleiding, ontwikkeling en extra inkomen.

In het akkoord is afgesproken dat de onregelmatigheidstoeslag tijdens opname van vakantie-uren wordt doorbetaald. Daarmee komt er een einde aan de onduidelijkheid over de uitbetaling van ORT tijdens vakantieverlof.

Het totale akkoord biedt een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden voor de 190.000 medewerkers in de ziekenhuizen, revalidatiecentra en overige categorale instellingen. De NVZ meent hiermee een goede basis te hebben om haar positie als aantrekkelijke werkgever te behouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions