Forse straffen voor ladingdieven

Forse straffen voor ladingdieven
04-03-2015 13:33 | Criminaliteit | auteur De Redactie

DEN BOSCH - Dinsdag 3 maart is door de politierechter en de Meervoudige Kamer van de rechtbank 's Hertogenbosch uitspraak gedaan in de zaak Vento, een onderzoek gericht tegen een groep ladingdieven uit de omgeving van Eindhoven. Dit onderzoek draaide vanaf april 2014 bij de Landelijke Eenheid van politie en stond onder het gezag van het Landelijk Parket.

Tijdens het onderzoek werd de groepering onder meer gelinkt aan diefstallen van computerapparatuur, Lego, koffie en televisies, veelal gepleegd in de nachtelijke uren op verzorgingsplaatsen langs de Brabantse snelwegen. Tijdens de actiedag op 25 juni 2014 werd een deel van de gestolen televisies aangetroffen, alsmede een grote hoeveelheid vervalste merkparfums en sigaretten.

De meervoudige kamer heeft de hoofdverdachte veroordeeld tot de geëiste 54 maanden. Andere verdachten kregen straffen van respectievelijk 38, 21 en 12 maanden. De vader van de hoofdverdachte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 174 dagen. Tegen hem loopt nog een traject wegens mogelijke PGB- fraude.

Door de politierechter zijn aan drie medeverdachten gevangenisstraffen van maximaal 94 dagen in combinatie met een taakstraf opgelegd. In de vonnissen is door de rechtbank veel waarde gehecht aan de integriteit van de transportbranche, waar de ladingdiefstallen een grote inbreuk op hebben gemaakt. Dit werd de verdachten dan ook zwaar aangerekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden