Slaapwagons op transport van Utrecht naar Joure

Slaapwagons op transport van Utrecht naar Joure [+foto's]
03-03-2015 10:34 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

UTRECHT - G.L. de Haan speciaal transport uit Nijkerk en Van de Wetering boot- en speciaal transport uit Loosdrecht transporteerden vier slaapwagons over de weg van Utrecht naar Joure. Geen alledaagse transport klus, de wagons zijn 26,40 meter lang en wegen compleet 52 ton.

Na ruim acht jaar stilstand op een voormalige terrein van de Spoorwegen zijn deze verkocht en worden deze in Joure opgeknapt. Een particulier initiatief, na de opknapbeurt worden de slaapwagons weer getransporteerd over de weg. Deze keer naar Amsterdam, waar zij als hotel dienst gaan doen.

Voor het laden werden twee mobiele telescoopkranen ingezet, een Liebherr LTM 1130-5.1,een 130 tonner van BKV Barnelvelds Kraan Verhuur en een 60 ton's Tadano-Faun van Slootjes uit Lopik.

In een tandemhijs werd de wagon van zijn draaistellen getild en op een wachtende Nooteboom dieplader, getrokken door een 4-assige Scania van de Haan, geladen. De twee draaistellen werden apart getransporteerd nadat deze met behulp van een zware Effer autolaadkraan van het spoor waren gehesen.

Voor het transport van de tweede slaapwagon kwam een 5-assige Volvo FH van, Van de Wetering in actie met daarachter een Nooteboom dieplader. Na het nodige passen en meten stond ook deze wagon op de dieplader.

Onder begeleiding van transportbegeleiders kon dit speciaal transport de reis naar Joure aanvangen. Geen alledaags gezicht zo een slaapwagon op transport.

Auteur & Foto's: Rob DragtNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden