Transport Online - JLN Transport kiest voor Thermo King PIEK multi-temp koelmachines

 


JLN Transport kiest voor Thermo King PIEK multi-temp koelmachines

JLN Transport kiest voor Thermo King PIEK multi-temp koelmachines
03-03-2015 09:46 | Trailers | auteur De Redactie

ROTTERDAM - In 1995 is JLN Transport, toen nog JLN Koerier, gestart met één bestelauto vanuit huis. Het bedrijf groeide snel en het wagenpark en de locaties groeiden mee. Sinds 2008 is JLN Transport gevestigd aan het Zwarthoofd te Etten-Leur. Dit moderne pand beschikt over ruime kantoren, ongeveer 1500 m² opslagruimte en 1500 palletplaatsen.

Onlangs schafte het bedrijf drie SLXe-300 Whisper Pro Spectrums aan van Thermo King die zijn gemonteerd op carrosserieën van Hertoghs. Er ontstond een vloeiende samenwerking tussen JLN Transport, Hertoghs Carrosserieën en Thermo King Transportkoeling dat heeft geresulteerd in een fraai en multifunctioneel inzetbaar eindproduct.

Voor het eerst in haar geschiedenis heeft JLN Transport koelmachines van het merk Thermo King aangeschaft. Gerrit Nijkamp, directeur JLN Transport, legt uit: “Vanwege het laden en lossen in stadscentra zochten wij een koelmachine die aan PIEK voldoet. Wij hebben specifiek voor de SLXe-300 Whisper Pro Spectrum van Thermo King gekozen omdat dit een PIEK koelmachine is voor op het kopschot en dus geen onderbouwer. Daarnaast is het een multi-temp machine. Deze combinatie biedt ons de ideale oplossing voor het vervoer van AGF, koel- en diepvriesproducten.”  

Deze koelmachines zijn opgebouwd op Chereau koelcarrosserieën van Hertoghs. Kees van Koeveringe, verkoop binnendienst bij Hertoghs Carrosserieën: "JLN Transport is sinds enkele jaren ook actief in het geconditioneerd transport en is zo bij Hertoghs terecht gekomen. De eerste kennismaking is bekroond met een opdracht voor de levering van een Chereau carrosserie op een Iveco motorwagen. Gezien de kwaliteit van de carrosserie, de goede aflevering en nazorg door Hertoghs, is de keuze voor de daarop volgende uitbreiding van JLN weer op Hertoghs gevallen: de levering van drie multi-temp trailers met stuuras en laadklep."

Deze drie voertuigen gaat JLN inzetten voor de distributie van levensmiddelen aan winkelketen LIDL. De specificatie is gebaseerd op de vraag vanuit deze opdrachtgever en met het oog op multifunctionele inzetbaarheid.

"JLN was graag bereid mee te denken in de daarbij behorende investeringen met betrekking tot materieel", aldus Kees van Koeveringe. "De trailers zijn allemaal voorzien van een stuuras om zo ook moeilijk bereikbare winkels te kunnen bedienen, de multi-temp Whisper Pro PIEK koelmachine van Thermo King en 3 tons laadkleppen om ter plekke te kunnen lossen en eventueel lading mee retour te nemen. Tevens zijn de trailers voorzien van twee Chereau Easy-C verplaatsbare tussenwanden. Hierdoor kunnen de trailers in drie compartimenten worden verdeeld: vries, droog en koel."

JLN Transport richt zich op de totale logistieke dienstverlening. Van nationaal en internationaal transport tot opslag en voorraadbeheer van goederen. Dagelijks rijdt JLN Transport op basis van spoedtransport door Europa. Hiervoor is het bedrijf 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar voor haar klanten. JLN Transport is echter gespecialiseerd op meerdere gebieden: consumentenleveringen, meubeltransport, geconditioneerd transport en winkeldistributie. Tevens beschikt JLN over een opslagruimte die geschikt is voor het opslaan van hightech/high risk goederen. 

Gerrit Nijkamp: "Wij onderscheiden ons door korte lijnen, snel schakelen en een grote betrokkenheid. Daarnaast bieden wij net dat extra stukje service waar nodig. Wij zoeken deze betrouwbaarheid ook bij onze leveranciers. Thermo King is ook 24 uur per dag bereikbaar en biedt snelle service in geval van storingen. Hoewel wij het onderhoud in onze eigen werkplaats doen, kunnen wij altijd terugvallen op Thermo King. Maar ook de levensduur van de machine speelt een belangrijke rol."

Ondanks dat JLN Transport de afgelopen twintig jaar flink is gegroeid, is het nog steeds een echt familiebedrijf. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen werkt JLN Transport volledig met eigen chauffeurs. Momenteel telt het bedrijf zo’n 90 personeelsleden; een mix van chauffeurs en bijrijders.
Ook in de toekomst is het doel van JLN Transport om haar klanten tevreden te houden door de kwaliteit van dienstverlening hoog te houden.

"Komende jaren breiden wij graag uit bij onze bestaande relaties, maar we verwelkomen ook graag nieuwe klanten", aldus Gerrit Nijkamp.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,584
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden