Clicky


Trailned levert Nederlands eerste 4-assige schuifvloertrailer

Trailned levert Nederlands eerste 4-assige schuifvloertrailer
02-03-2015 11:04 | Trailers | auteur De Redactie

ASTEN - Deze unieke 4-asser is door Trailned uit Deurne afgeleverd aan Transportbedrijf A. Krol uit Asten. Trailned is specialist in alles wat met losgestort transport te maken heeft. Ze gaan hierbij veel verder dan alleen standaard kippers en schuifvloeren.

Bij de meeste leveranciers is variant X of model Y het uitgangspunt. Bij Trailned is dat de behoefte van de klant. Pas daarna wordt er naar een voertuig gekeken. Als blijkt dat speciaalbouw nodig is dan gaat Trailned dit niet uit de weg. Deze 4-asser is daar een sprekend voorbeeld van.

De eisen waren snel helder: een oplossing voor vervoer van afval en compost met het hoogst mogelijke laadvermogen. Een andere belangrijke eis is geen boetes voor overladen assen als gevolg van een slechte gewichtsverdeling.

Veelal wordt gekozen voor een 3-assige trekker. Om de extra as onder de trekker goed te benutten moet de trailer zo veel mogelijk aan de voorzijde beladen worden. Uiteindelijk heeft Krol gekozen voor een 2-assige trekker met een 4-assige trailer. De extra as onder de trailer is namelijk financieel aantrekkelijker, gezien de langere levensduur.

Bovendien zijn de assen veel beter over de lengte van de lading verdeeld. De 4e as onder de trailer van Krol is een naloop-as en tegelijkertijd een liftas.

De 4-assige oplegger stuurt dus voor- én achteruit als een 3-asser. Daarnaast is de 1e as ook uitgevoerd als liftas. Als officiële dealer heeft Trailned de oplegger door Knapen Trailers laten bouwen. Daar levert men ook regelmatig 4-assers aan Scandinavië.

Als extra optie koos Krol voor een afstandsbediening om de schuifvloer te bedienen. Dat is voortaan een unieke Knapen Trailers versie waarmee men niet alleen de schuifvloer, maar ook de liftas en de werkverlichting bedient.