Yetim Group Transport & Logistics failliet verklaard

Yetim Group Transport & Logistics failliet verklaard
27-02-2015 17:36 | Faillissementen | auteur De Redactie

DEVENTER - Voor de rechtbank van Zeeland-West-Brabant is op vridjag 27 februari de Yetim Group BV, handelend onder de naam Yetim Group Transport & Logistics, failliet verklaard.

De reden voor het faillissement is vooralsnog onbekend.

Het bedrijf, gevestigd aan de Dapperstraat 38 in Deventer, was eind 2013 veelvuldig in het nieuws nadat een groep Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs van het bedrijf dagenlang vast stonden op een parkeerplaats langs de A58. De 'A58-Bulgaren' werden ze in de volksmond genoemd.

Edwin Atema, bestuurder van FNV Bondgenoten maakte zich indertijd hard voor de Bulgaren. Die volgens eigen zeggen al twee maanden geen salaris hadden ontvangen van hun werkgever de Yetim Group, toen nog gevestigd in Roosendaal. Bovendien hadden ze geen diesel meer in de tank en konden niet anders dan op de parkeerplaats tussen Roosendaal en Breda blijven. Ze wilden pas weg zodra ze hun geld in de portemonnee hebben.

Atema december 2013: "Wij doen dat niet in opdracht, maar wel in samenspraak met de Bulgaarse vakbond. Het is een goede samenwerking. En gelukkig ziet de Bulgaarse vakbond ook dat de situatie in Nederland voor chauffeurs uit hun land niet in orde is."

FNV Bondgenoten noemde de werkwijze van Yetim Group toen een schijnconstructie.

Het is onduidelijk hoeveel werknemers het bedrijf had. Volgens de Kamer van Koophandel zouden dat er geen zijn. Eigenaar van het failliete bedrijf is Kadir Yetim. Het bedrijf is opgericht in december 2012.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden