Transport Online - Versproducent Hessing rekent op zijn MAN TGX-trucks

Versproducent Hessing rekent op zijn MAN TGX-trucks

Versproducent Hessing rekent op zijn MAN TGX-trucks
26-02-2015 09:50 | M.A.N. | auteur De Redactie

LEUSDEN - Ook op maandagochtend liggen er verse panklare groentes en gesneden fruitproducten in het koelvak van de supermarkten. Voor versproducent Hessing betekent dit dat er in het weekend hard wordt doorgewerkt. Alle groentes worden vers van het land gewassen, gesneden, verpakt en 24/7 ‘just in time’ aangeleverd bij de supermarktketens.

De MAN TGX-trucks van Hessing vormen een belangrijke schakel in deze logistieke keten en moeten ervoor zorgen dat de klant zelfs op maandagochtend niet misgrijpt in het koelschap.

Betrouwbaarheid cruciaal in verssector

Bij Hessing staat een vloot van 43 identieke MAN-trekkers en zestig opleggers paraat voor de aanvoer en het afleveren van groenten en fruit. "De versproducten die wij afleveren bij een distributiecentrum worden daar overgeslagen in soms wel 40 verschillende trucks. Op tijd aanleveren is dus van levensbelang", aldus Harry Dontje, verantwoordelijk voor het wagenpark van Hessing.

"Eén truck van ons die te laat aankomt, kan als gevolg hebben dat veertig supermarkten een leeg koelvak hebben. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Betrouwbaarheid is dan ook van levensbelang in onze sector."

Hechte samenwerking

Hessing rekent al elf jaar op de betrouwbaarheid van de MAN-trucks en de ondersteuning door MAN-dealer BTS uit Wognum. Voor een optimale betrouwbaarheid worden de trucks volledig door BTS onderhouden aan de hand van een reparatie- en onderhoudscontract. De relatie tussen Hessing en MAN-dealer BTS is al sinds 2005 bijzonder hecht.

Edgar Immink van BTS: “De trucks worden intensief ingezet en rijden gemiddeld zo’n 185.000 kilometer per jaar. Wij werken nauw samen met Hessing om onderhoud en reparatie optimaal in te plannen. Verder adviseren en ondersteunen wij Hessing voor een optimaal resultaat.’’ De trucks die Hessing inzet zijn van het type MAN TGX XLX 18.400. Eind vorig jaar werden 22 trekkers vervangen waardoor de helft van de vloot nu al aan de Euro 6-eisen voldoet.

Inspraak chauffeurs

De MAN TGX-trekkers van Hessing zijn voorzien van comfortabele XLX-cabines. Harry Dontje: "Deze uitvoering hebben we samen met onze chauffeurscommissie gekozen. Zo hebben de cabines onder meer een luxe comfortstoel en een uitgebreid audiosysteem. In combinatie met de volledig gespoten cabines met lichtbak, zwaailampen en extra verlichting hebben de trucks de uitstraling die chauffeurs aanspreekt. Nieuwe chauffeurs melden zich spontaan aan sinds wij met deze MAN-trucks rijden en dat is belangrijk voor de invulling van onze vacatures."

Groente en fruit: altijd supervers

Verse groenten en fruit versnijden tot een assortiment van ruim 250 kant-en-klare versproducten, dat is in het kort waar Hessing voor staat. Een innovatieve onderneming die opereert vanuit Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Iedere week gaan er vanuit de productielocaties in Zwaagdijk, Uden, Helmond, Maasbree en Sint Annaparochie miljoenen verpakkingen versproducten op transport. In totaal werken er ruim duizend mensen aan het ontwikkelen en produceren van panklare groentes, maaltijdsalades, bewerkt fruit en verse sappen.

Foto's

 • J.Roeland
  HESSING
 • J.Roeland
  van Lijssel
 • J.Roeland
  Tuijtel Transport
 • J.Roeland
  H&S Transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions