Clicky

 
Transport Online - 1.000.000 miljoenste DAF voor Hongaarse Révész Group [+foto's]

1.000.000 miljoenste DAF voor Hongaarse Révész Group

1.000.000 miljoenste DAF voor Hongaarse Révész Group [+foto's]
25-02-2015 13:35 | Transport | auteur De Redactie

EINDHOVEN - De minister-president heeft vandaag bij DAF Trucks in Eindhoven de 1.000.000e truck onthuld. "Een onvoorstelbaar aantal en een geweldige prestatie. DAF is een prachtig voorbeeld van wat de Nederlandse maakindustrie in zijn mars heeft. Innovatie en vakmanschap gaan hier hand in hand", aldus Rutte.

De 1 miljoenste DAF gaat naar de Hongaarse transportonderneming Révész Group. Op sociale media zijn al verschillende verontwaardige berichten verschenen over het door DAF toch wel ongelukkig gekozen miljoenste exemplaar.

Over de succesvolle samenwerking tussen innovatie en vakmanschap zei de minister-president: "In Nederland werken ingenieurs en lassers samen. We winnen niet op lage lonen, maar op de slimste oplossingen", aldus Rutte.

De Nederlandse industrie is goed voor circa €78 miljard productie en circa 800.000 directe banen. Door de opdrachten van de industrie aan de dienstensector loopt dit op tot meer dan 1,5 miljoen banen in totaal. Bijna twee derde van de Nederlandse export komt van de industrie, van bedrijven zoals DAF, Philips en chipmachinefabrikant ASML maar ook van veel kleinere ondernemingen uit de regio Brainport Eindhoven.

"Je kunt niet genoeg goed opgeleide vakmensen en wetenschappers hebben. En daarna zorgen die vakmensen en wetenschappers samen voor nieuwe oplossingen en producten. Daar ontstaan groei en banen. Dat is de kern van het topsectorenbeleid van het kabinet", aldus de minister-president.

DAF behoort als fabrikant van lichte tot zware trucks tot de Europese top en het marktaandeel groeit. Ook buiten de EU werkt DAF aan afzetgroei en marktpositie. DAF (Van Doorne's Automobielfabriek N.V.) werd in 1932 opgericht en maakt vanaf 1949 ook vrachtwagens. In Eindhoven worden dagelijks 122 zware en middelzware trucks geproduceerd.

Foto's

 • Van Keulen Transport
  Van Keulen Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Kim Johansen
  Kim Johansen
 • Smilda
  Smilda

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden