Transport Online - Nederlandse vrachtwagenchauffeur in Hongarije opgepakt met 417 kilo drugs [+foto's&video]

Nederlandse vrachtwagenchauffeur in Hongarije opgepakt met 417 kilo drugs

Nederlandse vrachtwagenchauffeur in Hongarije opgepakt met 417 kilo drugs [+foto's&video]
25-02-2015 09:03 | Criminaliteit | auteur De Redactie

BOEDAPEST - Een 33-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur is in Hongarije tegen de lamp gelopen met een grote hoeveelheid drugs. In zijn vrachtwagen werd 417 kilo marihuana ontdekt, aldus de Hongaarse douane.

De 410 pakken marihuana zaten verstopt in een speciaal ontworpen holle ruimte van de vrachtwagen, aldus de Nationale Belasting en Douanedienst (NAV). De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer vijfhonderd miljoen Hongaarse forint (ruim 1,6 miljoen euro).

De Nederlandse Alexander VH. werd opgepakt bij de overgang Röszke bij de grens met Servië, 177 kilometer ten zuiden van Boedapest.

De chauffeur en zijn vrachtwagen zijn overgedragen aan de Nederlandse politie, melden Hongaarse media woensdag. Daardoor komt de chauffeur er goed vanaf.

Hongarije heeft namelijk ongeveer het strengste drugsbeleid binnen de Europese Unie. Op het bezit van soft- of harddrugs staan lange gevangenisstraffen tot tien jaar. Overigens is de directe familie niet op de hoogte van deze uitlevering.

Hongarije wordt een steeds belangrijkere markt voor drugs uit de Balkan en andere buurlanden. Vooral het gebruik van softdrugs is toegenomen, blijkt uit onderzoek. (Novum)

Foto's vindt u op onze Facebookpagina!Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions