Clicky


Jeugd vernielt vrachtwagen in Den Haag

Jeugd vernielt vrachtwagen in Den Haag
24-02-2015 11:31 | Criminaliteit | auteur De Redactie

DEN HAAG - De districtsrecherche van Den Haag Centrum onderzoekt enkele bedreigingen en vernielingen op het Tenierplantsoen waarbij overlastgevende jeugd betrokken was. Ook onderzoekt de recherche een poging van de jeugd om een 48-jarige bestuurder uit Voorburg ernstig te mishandelen door een steen door zijn autoruit te gooien.

De politie ontving een melding dat jeugd rondom het Tenierplantsoen in Den Haag enkele hoveniers die met een hoogwerker bomen aan het snoeien waren ernstig hinderden tijdens hun werk. Een groep jeugd molesteerde de vrachtwagen van de mannen die in opdracht van de gemeente werkten. Zo klommen zij op de laadklep van de vrachtwagen waardoor deze uit het lood is, is het dak van de cabine gedeukt en zijn de pionnen waarmee de mannen hun werkgebied afzetten gestolen.

Eén jongen maakte het zo bont dat hij op de cabine besloot zijn broek te laten zakken en hier overheen urineerde. Een van de mannen werd door een jongen bespuugd. De 21- en 23-jarige hoveniers hebben aangifte gedaan van vernieling en bedreiging.

Een 48-jarige man uit Voorburg die voor de gemeente werk kwam met de schrik vrij toen hij een steen door zijn ruit kreeg door dezelfde overlastgevende jeugd. De man stond achter de vrachtwagens van de hoveniers met een bestelbus. De man zag hoe de jeugd de mannen het werken onmogelijk maakte en hoorde vervolgens een harde klap. Het bleek een steen te zijn die door zijn autoruit komt, de man heeft glassplinters in zijn gezicht.