Clicky


KNV Taxi: nu snel harder optreden tegen UberPop

KNV Taxi: nu snel harder optreden tegen UberPop
24-02-2015 11:10 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het is voor de taxisector niet te verkroppen dat Uber het concept UberPop kan blijven handhaven. De landelijke ondernemersorganisatie voor de taxibranche, Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Taxi, eist in een brandbrief aan staatssecretaris Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, dat de overheid nu zo snel mogelijk daadwerkelijk effectief optreedt tegen de illegale taxidienst en er een einde aan maakt, zodat er weer een level playing field ontstaat voor ondernemers in de taxibranche.

Het is voor goedwillende taxiondernemers en chauffeurs onverteerbaar dat zij wèl aan alle regels moeten voldoen, en anders forse boetes riskeren. Bovendien is het voor de taxiorganisaties, die in de grote steden in TTO’s hebben geïnvesteerd (de zogenaamde Toegelaten Taxiorganisaties - een instrument om de kwaliteit van de grootstedelijke taxidiensten te waarborgen), niet uit te leggen dat zij zich moeten verantwoorden bij gemeenten, vanwege gedragingen van hun chauffeurs, terwijl UberPop ogenschijnlijk ongestoord zijn gang kan blijven gaan.

KNV Taxi voorzitter Bertho Eckhardt: "Ik praat de acties van afgelopen weekend niet goed, maar heb wel  begrip voor de frustraties die inmiddels steeds verder oplopen. En ik vrees dat het nog langer gedogen van UberPop zal leiden tot een uitermate chaotische situatie binnen de taxiwereld, waarbij de gezamenlijke inspanningen en resultaten van overheid en de taxisector van de laatste jaren verloren zullen gaan."

In de brief verzoekt KNV Taxi de staatssecretaris om op korte termijn een plan van aanpak te presenteren.