Komende zomer grote spoorvernieuwing in Eindhoven

Komende zomer grote spoorvernieuwing in Eindhoven
24-02-2015 10:53 | Algemeen | auteur De Redactie

EINDHOVEN - ProRail gaat in de zomervakantie grote delen van het spoor vernieuwen op het emplacement aan de oostkant van station Eindhoven. Ook vinden er grote vernieuwingswerkzaamheden plaatst tussen Eindhoven en Blerick. De vernieuwing is nodig om het spoor in goede conditie te houden en te zorgen dat treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden. De vernieuwingen hebben zeer ingrijpende gevolgen voor het treinverkeer tussen Eindhoven - Venlo en  Eindhoven - Weert.

Nieuw spoor

De werkzaamheden in Eindhoven starten op zaterdag 18 juli en duren tot en met zondag 9 augustus. In drie weken tijd worden tussen het station en de splitsing naar Venlo en Weert, spoorstenen (ballast), dwarsliggers, spoorstaven en wissels vernieuwd. De eerste week van zaterdag 18 juli tot en met zondag 26 juli vinden er ook vernieuwingswerkzaamheden plaats tussen Eindhoven en Blerick waar eveneens delen van het spoor worden vernieuwd. De werkzaamheden zijn in overleg met de reizigers- en goederenvervoerders bewust gecombineerd, mede om de hinder voor reizigers zo veel mogelijk te beperken.

Treinverkeer

Door de werkzaamheden kan NS deels geen treinen en deels minder treinen rijden. Hierover volgt later dit jaar nadere informatie. Het staat al wel vast dat reizigers rekening dienen te houden met vervangend vervoer en een extra lange reistijd afhankelijk van het moment.

ProRail vernieuwt

De vernieuwing van het spoor in Eindhoven is onderdeel van de grootste vernieuwing en aanpassing van het Nederlandse spoor sinds het bestaan van de spoorwegen. Dat is noodzakelijk voor verbetering en verdere groei van het treinverkeer. Reizigers en verladers kunnen er dan meer op vertrouwen dat de treinreis zonder vertraging en comfortabel verloopt. De samenleving investeert daar via het ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeenten en provincies jaarlijks ruim 1 miljard euro in.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden