Clicky


Start werkzaamheden N50 voor vlottere en veiligere doorstroming

Start werkzaamheden N50 voor vlottere en veiligere doorstroming
23-02-2015 17:47 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

EMMELOORD - Om te zorgen dat het verkeer vlot en veilig over de N50 tussen Ens en Emmeloord kan blijven rijden, wordt de Rijksweg verbreed en komt er een nieuwe oprit voor het verkeer van Emmeloord-Zuid naar Kampen/Zwolle en een fietsoversteek.

Vandaag, maandag 23 februari, onthulde minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) samen met hoofdingenieur-directeur Theo van de Gazelle (RWS), gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland en wethouders van de gemeenten Noordoostpolder en Urk een nieuw bewegwijzeringsbord. Hiermee gaven zij het startsein voor de werkzaamheden aan de N50 tussen Ens en Emmeloord.

Rijkswaterstaat verbreedt de N50 van twee keer één rijstrook naar twee keer twee rijstroken. Met deze extra rijstrook in beide richtingen kan veiliger worden ingehaald en stroomt het verkeer beter door. Daarnaast wordt een viaduct aangelegd over de N50 ter hoogte van de Bomenweg bij Emmeloord. Voor fietsers vormt het viaduct een veilige overgang over de Rijksweg en ook is het een oprit waarmee verkeer vanuit Emmeloord sneller richting Kampen en Zwolle kan.

“Voor de bereikbaarheid van de regio is de N50 van grote waarde. Het is goed nieuws dat de lokale bestuurders zich samen sterk hebben gemaakt voor de wegverbreding en het nieuwe viaduct, zowel voor de verkeersveiligheid als voor de lokale economie. Door de aanleg van 2x2 rijstroken kunnen auto’s elkaar weer veilig inhalen en stroomt het verkeer vlotter door”, aldus minister Schultz van Haegen.

De werkzaamheden aan de weg beginnen dit voorjaar. De wegverbreding is naar verwachting eind 2015 afgerond. Het nieuwe viaduct wordt waarschijnlijk begin 2016 in gebruik genomen.