Transport Online - FNV: loonoffer terecht van tafel

FNV: loonoffer terecht van tafel

FNV: loonoffer terecht van tafel
23-02-2015 13:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De rechter heeft het door V&D eenzijdig opgelegde loonoffer terecht van tafel geveegd, zegt vakbond FNV. "Dit is heel goed nieuws voor de V&D'ers, maar ook voor alle werknemers. Er mag door werkgevers niet eenzijdig worden getornd aan loon en andere arbeidsvoorwaarden", aldus bestuurder Niels Suijker van FNV Handel maandag.

Ook FNV-voorzitter Ton Heerts noemt het 'zeer rechtvaardig' dat er niet zomaar een eenzijdig loonoffer kan worden afgedwongen. "De cao beschermt mensen volkomen terecht tegen eenzijdige verslechteringen van werkgevers. Het is heel erg fijn voor de medewerkers van V&D en voor werkend Nederland dat de jongens van het grote geld niet aan het langste eind trekken."

FNV Handel zegt tot op heden geen inzage te hebben gekregen in het reddingsplan dat tussen V&D, SUN Capital, verhuurders en banken tot stand kwam. Suijker: "Uit de media hebben we vernomen dat het loonoffer geen dealbreaker is voor dit plan. We hopen dat V&D het tij inderdaad weet te keren en dat de aanpassing van de winkelformule het warenhuis weer in de zwarte cijfers brengt." (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions