Clicky


PostNL ziet verdere groei bij pakketten

PostNL ziet verdere groei bij pakketten
23-02-2015 10:11 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DEN HAAG - PostNL heeft mede dankzij het groeiende pakketvervoer zijn resultaten vorig kwartaal weten te verbeteren. Het postbedrijf verwacht dat die groei dit jaar doorzet en daarmee opnieuw de verdere krimp van de postmarkt kan compenseren.

PostNL meldde maandag een omzet van 1,2 miljard euro over het vierde kwartaal. Dat was vier procent meer dan een jaar eerder. Het onderliggende operationeel resultaat verbeterde in dezelfde mate, naar 148 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 116 miljoen euro. Dat was negen miljoen euro minder dan een jaar eerder, als de schommelingen in de waarde van het belang in koeriersbedrijf TNT buiten beschouwing worden gelaten.

De traditionele postmarkt kromp vorig jaar met bijna elf procent, waardoor de omzet daar vorig kwartaal een procent lager was dan een jaar eerder. De opbrengsten uit het pakketvervoer groeiden, dankzij de opkomst van het winkelen via internet, met twaalf procent. De internationale activiteiten van PostNL brachten tien procent meer op dan een jaar eerder. (Novum)