Clicky

 
Transport Online - Bijzondere Scania V8 combinatie voor Benedictra

Bijzondere Scania V8 combinatie voor Benedictra

Bijzondere Scania V8 combinatie voor Benedictra
21-02-2015 15:47 | SCANIA | auteur De Redactie

HARKEMA - Benedictra uit het Friese Harkema is een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoer van auto’s, bestelwagens en caravans door heel Europa. Toch is Benedictra geen standaard auto-vervoerder. Het bedrijf is namelijk vooral ingericht op speciale klussen met vaak exclusieve voertuigen. Sinds enige tijd werd de vloot van het bedrijf uitgebreid met een bijzondere Scania V8 combinatie.

Exclusief

Benedictra ‘your professional car carrier’ uit Harkema, Holland. Dat is de tekst op de website van het bedrijf van Frits Benedictus. Hij richtte het bedrijf vijf jaar geleden op en sinds die tijd wist hij ondanks de crisis uit te breiden naar het huidige wagenpark van drie trucks.

Frits: "We hebben nu drie combinaties met een capaciteit die uiteenloopt van drie tot acht personenwagens. Dat geeft meteen al aan dat wij geen partij zijn voor het vervoer van grote aantallen. Wij zijn gespecialiseerd in met name de in- en export van exclusieve auto’s voor speciale klanten. Soms zijn dat VIP’s die zelf per vliegtuig reizen, maar vaak zijn het ook import bedrijven, garagebedrijven en autohandelaren die bijvoorbeeld een kostbare sportwagen importeren. Overigens maken ook particulieren gebruik van onze diensten."

De foto’s in het archief van Benedictra laten indrukwekkende voertuigen zien als lading. Merken als Bugatti, Ferrari en Rolls Royce behoren regelmatig tot de lading.

Efficiënt

De lage bouwwijze van de voertuigen van Benedictra maakt het mogelijk om ook volumineuze caravans te vervoeren, en daar onderscheidt het bedrijf zich mee.

"Het komt regelmatig voor dat we met caravans voor de export vertrekken om later met import auto’s terug te komen. Vaak zijn de import opdrachten leidend en dan zoeken we daar ritten bij om zo efficiënt mogelijke rondritten te maken", aldus Benedictus.

Onlangs nam hij een unieke Scania autotransporter over van BMW dealer De Beier uit Heerenveen. De Scania R500 Topline was slechts vier jaar oud en had bijzonder weinig kilometers gereden.

Benedictus: "De Scania paste niet meer bij de kernactiviteiten van De Beier en om die reden wilden ze de Scania van de hand doen. Ik heb de truck overgenomen inclusief de werkzaamheden voor De Beier. Zij kunnen zich nu volledig richten op hun core business terwijl ik alle logistiek voor mijn rekening neem. Ik kan een grotere capaciteit bieden en dat tegen een efficiënter kostenplaatje."

King of the Road

De exclusieve Scania R500 is met zijn V8 motor een redelijk uniek voertuig in het autotransport. De Tijhof opbouw van de motorwagen is geschikt voor het vervoer van drie standaard personenwagens. Achter de Scania is een nieuwe aanhangwagen gekoppeld waar nog eens drie auto’s op passen. De motorwagen is uitgerust met een luxueuze ‘King of the Road’ cabine met twee bedden, een koelkast en alle luxe die op de Scania optielijst aan te vinken was.

Foto's

 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
 • HSM
  HSM
 • J.Roeland
  BAARS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats