Clicky


Verstappen maakt indruk in Barcelona

Verstappen maakt indruk in Barcelona
21-02-2015 19:36 | Sport | auteur De Redactie

BARCELONA - Max Verstappen heeft indruk gemaakt tijdens de derde testdag van de Formule 1 in Barcelona. De 17-jarige coureur van Toro Rosso zette met 1.24,739 de tweede tijd neer. Verstappen reed bovendien de meeste rondjes van alle coureurs (130) en deed daarmee waardevolle ervaring op voor zijn racedebuut, op 15 maart in Australië.

Alleen Pastor Maldonado was zaterdag sneller dan Verstappen. De Venezolaan reed in zijn Lotus 104 rondes, de snelste ging in 1.24,348. Maldonado en Verstappen klokten aanzienlijk betere tijden dan de andere coureurs, die mogelijk ook niet voluit gingen, omdat het testen vooropstaat. Wereldkampioen Lewis Hamilton eindigde met 1.26,076 als derde in zijn Mercedes.

Verstappen reed donderdag 94 testronden en liet toen de zesde tijd noteren. Vrijdag was het de beurt aan zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz jr. Verstappen staat het stuurtje van de Toro Rosso zondag tijdens de laatste dag van de testvierdaagse in Barcelona af aan zijn Spaanse ploeggenoot Carlos Sainz jr. (Novum)

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur