Clicky

 
Transport Online - Opnieuw overleg over sociaal plan Dusseldorp Groep

Opnieuw overleg over sociaal plan Dusseldorp Groep

Opnieuw overleg over sociaal plan Dusseldorp Groep
20-02-2015 11:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

LICHTENVOORDE/BORNE/HARDENBERG - FNV Transport en Logistiek is nog volop in onderhandeling met Dusseldorp Groep over een sociaal plan. Eind 2014 kondigde Dusseldorp Groep een reorganisatie aan, waarbij ongeveer zestig van de in de totaal 675 arbeidsplaatsen verloren zouden gaan. Deze bekendmaking, een week voor kerst, zorgde voor veel onrust onder de werknemers in Lichtenvoorde, Borne en Hardenberg.

Een fatsoenlijk sociaal plan

De vakbonden maken zich nu sterk voor een fatsoenlijk sociaal plan. Op 17 februari 2015 was er een overleg met de directie van Dusseldorp Groep, die de bonden een concept voor een sociaal plan voorlegde.

Henri Janssen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek: “Het eerste concept stond behoorlijk ver af van hetgeen wij vanuit de werknemersbijeenkomsten als wensen hebben meegekregen. Wij hebben daarom duidelijk aangegeven wat het sociaal plan minimaal zou moeten bevatten. Daarnaast zijn eventuele onduidelijkheden besproken. Op sommige punten hebben we elkaar al gevonden. Andere zaken staan nog open. We zijn er echter nog niet uit.”

Het volgende overleg tussen vakbonden en Dusseldorp Groep is op 25 februari.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen