Clicky

 
Transport Online - Definitief vrijwillige tijd voor tijd regeling bij Xtreem Bulktransport BV

Definitief vrijwillige tijd voor tijd regeling bij Xtreem Bulktransport BV

Definitief vrijwillige tijd voor tijd regeling bij Xtreem Bulktransport BV
21-08-2012 10:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie

HEESCH - De vakbondsleden bij Xtreem Bulktransport B.V. in Son hebben ingestemd met een vrijwillige tijd voor tijd regeling voor de vestiging in Heesch. FNV Bondgenoten legde zaterdag 18 augustus zijn leden ter goedkeuring een principeakkoord voor dat de bond had bereikt met het transportbedrijf.

Volgens FNV Bondgenoten is de overeengekomen TvT regeling een passend resultaat gezien de seizoengevoeligheid van de werkzaamheden bij Xtreem in Heesch, tot de overname door Xtreem op 30 januari van dit jaar A.L. van de Wetering Transport geheten. Henri Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Dit principeakkoord, met tientallen goede afspraken, behartigt de belangen van zowel werknemers als werkgever."

De onderneming in Heesch vervoert met name bouwgerelateerde producten voor klanten die in een periode van vorst minder of geen werk aanbieden. De TvT regeling past dus bij de pieken en dalen in de hoeveelheid werk. Janssen: "Op deze wijze sparen de 29 chauffeurs van Xtreem een deel van de overuren waarmee de rustige momenten kunnen worden overbrugd zonder dat hun werkgever in grote financiële problemen komt." Ook Xtreem draagt bij aan de 'TvT-pot'.De vrijwillige TvT regeling is een aanvulling op de verplichte regeling genoemd in artikel 30 van de cao voor het Beroepsgoederenvervoer over de weg. Janssen: "Tegenwoordig kunnen werknemers ook zonder tussenkomst van de vakbond een vrijwillige tijd voor tijd regeling afspreken met hun werkgever. Maar de onderhandelingen bij Xtreem tonen aan dat de inschakeling van FNV Bondgenoten in grote mate heeft bijgedragen aan een evenwichtig pakket. En daar wordt de werknemer zeker niet minder van."

Lees ook:
» Chauffeurs Xtreem Transport Heesch krijgen TvT regeling

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats